Ξενοδοχεία – αυτόνομοι προορισμοί με απίθανες ιδιαιτερότητες ή τοποθεσίες, μοιάζουν με ευχές που πραγματοποιήθηκαν. Καθίστε αναπαυτικά και φανταστείτε πού θα κλείνατε δωμάτιο αν η τύχη σας χτυπούσε την πόρτα.

Balancing Barn, Ηνωμένο Βασίλειο

Αν και το πρώτο που σκέφτεσαι είναι πως πρέπει να στέκεσαι μόνιμα στο σωστό σημείο για να μη γείρει, αυτό το ξενοδοχείο αποτελεί υπόδειγμα σύγχρονου ντιζάιν (ασημένια τούβλα στο εξωτερικό) και δε χάνει την ισορροπία του ποτέ.

Äscher Cliff, Ελβετία

Θα χρειαστεί να διασχίσεις βαθιές κι απότομες χαράδρες και να κατακτήσεις κορυφές για να βουλιάξεις στη γαλήνη των ελβετικών Αλπεων.

Glass Floor Udang House, Ινδονησία

Αν ο Ροβινσώνας Κρούσος έκανε διακοπές στο Μπαλί, δεν θα έψαχνε πού αλλού καλύτερα θα μπορούσε διανυκτερεύσει.

Mirrorcube Tree House Hotel, Σουηδία

Η ιδανική κρυψώνα για δύο είναι ένα απ΄τα πιο προχωρημένα δεντρόσπιτα του κόσμου. Οι καθρέφτες στην εξωτερική επιφάνεια των τοίχων λειτουργούν σαν καμουφλάζ, αντικατοπτρίζοντας την πυκνή βλάστηση γύρω του.

Adrere Amellal, Αίγυπτος

Εντελώς φιλικό προς το περιβάλλον, αυτό το συγκρότημα είναι χτισμένο από ορυκτό αλάτι και λάσπη. Βρίσκεται στη μέση της ερήμου Σαχάρα, στην όαση Σίβα, και απέχει οκτώ σκονισμένες ώρες από το Κάιρο.

Kingston Treehouse, Νότια Αφρική

Γαλήνιος ύπνος κάτω από τον έναστρο ουρανό σε πολυτελές δεντρόσπιτο στη νοτιαφρικανική φύση.

Great Orme Lighthouse, Ηνωμένο Βασίλειο

Ενας παλιός φάρος μεταμορφώθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο με θέα τα απόκρημνα βράχια της βόρειας Ουαλίας και την Ιρλανδική θάλασσα.

Amsterdam Zaandam Inntel Hotel, Ολλανδία

Σαν ένα παζλ παραδοσιακής ολλανδικής αρχιτεκτονικής, με κάθε κομματάκι στη θέση του.

Caravan Hotel, Γερμανία

Οποιος λατρεύει το κάμπινγκ αλλά δεν συμπαθεί το πολύ κρύο και τη ζέστη, ούτε τα καιρικά φαινόμενα ή τα ζουζούνια, και με τίποτα τις φωνές από τα παιδάκια των γειτόνων θα βρει τον παράδεισό του στο Βερολίνο.

Floating Hotel, Τανζανία

Ενα πλωτό ξενοδοχείο με το υπνοδωμάτιο κάτω απ’ την επιφάνεια της θάλασσας και θέα στον εξωτικό βυθό της Ζανζιβάρης.

Attrap Reves Hotel, Γαλλία

Ανακαλύψτε πώς είναι να κοιμάσαι σε μια φούσκα ενώ απολαμβάνετε τη φύση χουζουρεύοντας στο κρεβάτι.

Giraffe Manor, Κένυα

Πολυτελής διαμονή παρέα με τις ζέβρες. Οι ιδιοκτήτες του μικρού αυτού ξενοδοχείου διατηρούν και το Κέντρο Ζέβρας, όπου φιλοξενούν τα υπέροχα θηλαστικά της ζούγκλας που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Atlantis The Palm, Ντουμπάι

Οι σουίτες Poseidon και Neptune καταλαμβάνουν 165 τ.μ. η καθεμία και περιβάλλονται από τεράστιες τζαμαρίες με πανοραμική θέα στο Ambassador Lagoon, ένα τεράστιο ενυδρείο με 65.000 ψάρια.

Dog Bark Park Inn, ΗΠΑ

Οικονομική φιλοξενία κατηγορίας bed&breakfast στο εσωτερικό του μεγαλύτερου μπιγκλ του κόσμου.