Ξεκάθαρος για τις προθέσεις της χώρας του ως προς τη συνεργασία με την Ελλάδα στο επίπεδο της ενέργειας εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Ελμάρ Μαμαντιάροφ, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Αζέρος υπουργός δήλωσε ότι «δεν είναι ικανοποιημένος» από τη μέχρι στιγμής συνεργασία προσθέτοντας ότι υπάρχει «μια τεράστια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε» και υπενθυμίζοντας ότι η κρατική εταιρία αερίου του Αζερμπαϊτζάν είναι μια από τις εταιρίες που συμμετέχουν στη διαδικασία αποκρατικοποίησης τόσο της ΔΕΠΑ όσο και του ΔΕΣΦΑ.

Προανήγγειλε, δε, την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας από πολιτικής άποψης μέσα από «τη διοργάνωση μιας συνάντησης υψηλού επιπέδου στην Αθήνα», ιδέα που συζητήθηκε στη συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο, προσθέτοντας ότι « θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο θα συμπεριληφθεί η ενέργεια καθώς και άλλοι τομείς».

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, αφού επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε υψηλό επίπεδο, ανέφερε ότι εκτός από την ενέργεια, οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στον τουρισμό, το εμπόριο και τον πολιτισμό ενώ επισήμανε ότι στις συζητήσεις του με τον Αζέρο ομόλογό του επικεντρώθηκαν και στον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου, στο έργο ΤΑΡ «που η Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία και την Αλβανία, υποστηρίζει πλήρως».

protothema