Ο ιστότοπος www.kenyaairway.co.uk κατηγορήθηκε για παραβίαση του κώδικα διαφήμισης και για παραπλάνηση πελατών από τον Οργανισμό Αεροπορικών Υπηρεσιών (ASA), αφού παρουσιάζονταν ως ο επίσημος διαδικτυακός ιστότοπος της Kenya Airways, αναφέροντας στην περιγραφή του ” Kenya Airways…η υπερηφάνεια της Αφρικής” ή ” Kenya Airways…ο εθνικός αερομεταφορέας της Κένυας”, καθώς και ένα σύντομο ιστορικό της αεροπορικής εταιρείας και του δικτύου της.

Μόνο στο τέλος της ιστοσελίδας διευκρίνιζε ότι “εμπορευόμαστε πτήσεις της Kenya Airways με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν αντιπροσωπεύουμε την αεροπορική εταιρεία, απλά παρέχουμε επιλογές και προσφορές παγκοσμίως.”

Ο οργανισμός αεροπορικών υπηρεσιών ASA σημείωσε ότι η ιστοσελίδα χρησιμοποιούσε παρόμοιο λογότυπο με την Kenya Airways στην κορυφή της σελίδας και ακριβώς κάτω από το λογότυπο υπήρχε το moto  “…υπερηφάνεια της Αφρικής».

Όλα τα παραπάνω μαζί με την περιγραφή, το ιστορικό της Kenya Airways και τις φωτογραφίες από τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να παραπλανήσουν οποιοδήποτε καταναλωτή, μιας και οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία στο κάτω μέρος της σελίδας, για να καταλάβουν ότι δεν είναι αυτός ο επίσημος ιστότοπος.

“Η ομάδα μας θα συνεργαστεί απευθείας με τους διαφημιζόμενους για να τροποποιήσει ή να καταργήσει την διαφήμιση, τόνισε εκπρόσωπος της ASA.

Κατανοούμε ότι ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος για τους διαφημιζόμενους προκειμένου να πραγματοποιήσουν αλλαγές αλλά πρέπει να ακολουθηθούν οι κανόνες μας.

Αν έχουμε την εντύπωση ότι ο διαφημιζόμενος δεν είναι πρόθυμος ή δεν μπορεί να προσαρμόσει το περιεχόμενό και τις πρακτικές του για να τηρήσει τον Κώδικα Διαφήμισης, θα εφαρμόσουμε περαιτέρω κυρώσεις.”