Το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου (FCO) με σημερινή επικαιροποιημένη οδηγία του προειδοποιεί τους βρετανούς τουρίστες που ταξιδεύουν στη Ρωσία να είναι σε “επαγρύπνηση” και να αναμένουν “αντιβρετανικές εκδηλώσεις” τις προσεχείς εβδομάδες και να αποφύγουν να “σχολιάσουν δημοσίως τις πολιτικές εξελίξεις” εν μέσω της αντιπαράθεσης του Ηνωμένου Βασιλείου με την  κυβέρνηση του Πούτιν στην υπόθεση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σπρίπαλ.

“Λόγω των αυξημένων πολιτικών εντάσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ρωσίας θα πρέπει να γνωρίζετε την εκδήλωση αντιβρετανικού συναίσθηματος ή παρενόχλησης αυτή τη στιγμή”, αναφέρει χαρακτηριστικά η επικαιροποιημένη οδηγία του FCO.

Οι προειδοποιήσεις έρχονται μόλις τρεις μήνες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο οποίο αναμένεται να παρεβρεθούν πολλοί οπαδοί της Αγγλίας. Η βρετανική αστυνομία έχει εκτιμήσει ότι 10.000 έως 20.000 βρετανοί οπαδοί ποδοσφαίρου αναμένεται να ταξιδέψουν στη Ρωσία το καλοκαίρι για τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών Μέσων οι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της βασιλικής οικογένειας, δεν θα παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο αυτό το καλοκαίρι στη Ρωσία.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει προειδοποιήσει επίσης κατά οποιουδήποτε ταξιδιού σε ορισμένες περιοχές κοντά στα ουκρανικά σύνορα και στην Τσετσενία, την Ινγκουσετία και το Νταγκεστάν.