Στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Salon Destinations Nature στο Παρίσι συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Ευβοίας με εκπροσώπους τον Πρόεδρο κ. Μιλτιάδη Χέλμη και τον Αντιπρόεδρο Θανάση Ζαφείρη.

Επισημαίνεται ότι οι επισκέπτες έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον για τις περιοχές της Εύβοιας και ζητούσαν πληροφορίες για μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Παράλληλα, τονίστηκε στους ενδιαφερόμενους η κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος, αλλά και η δυνατότητα που έχει ο επισκέπτης μας να ασχολείται με τις δραστηριότητες που επιθυμεί, σε συνδυασμό με την απόλαυση του μπάνιου στην θάλασσα στις πανέμορφες παραλίες μας.

Η Εκθεση είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα απο αυτήν του Ντύσσελντορφ. Υπήρχαν πρακτορεία στην έκθεση, της ομάδας πρακτόρων της Select tour, της Verdie,του Aushan Voyage, του Vacance Heliades, του Κappa Club, του Salaun Holidays, τηςΤui- Nouvelles Frontieres, του Voyamar και του Havas Voyage, που μπορούσαν να πουλήσουν πακέτα outgoing στους Γάλλους επισκέπτες καθώς και πολλά πρακτορεία διαφόρων περιοχών της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών, που προωθούσαν αντίστοιχα τις περιοχές τους, διαμορφώνοντας πακέτα δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού.

Στην έκθεση συμμετείχαν και άλλες περιοχές της Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου, ο Βόλος και το Πήλιο, η Σίφνος, η Ύδρα και τα Κύθηρα. Κατά την έκθεση έγιναν για 3 μέρες, 6 κληρώσεις δωρεάν διαμονών σε περιοχές της Περιφέρειας.

Γνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στον συντονισμό των Ελληνικών περιοχών, για την συνολική τους παρουσία σε έναν ενιαίο χώρο, όταν μάλιστα δεν έχει συμμετοχή ο ΕΟΤ και κάθε περιοχή δρά ανεξάρτητα, χωρίς καμμία διάθεση επίρριψης ευθυνών, εκφράζουμε την ευχήν, να μπορούμε να παρουσιαζόμαστε όλες οι περιοχές σε έναν χώρο, ώστε να καθίστανται ευκολότερα πόλος έλξης των επισκετών και να σηματοδοτείται η Ελλάδα με εντονότερο τρόπο.

Η Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας ευχαριστεί την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, για την προσπάθεια που κάνει και για την πρωτοβούλια που πήρε, να εμφανιζεται με ένταση στην Γαλλική αγορά, μια αγορά που την πιστεύουμε και εμείς, γιατί ούτως η άλλως υπάρχει, σε κάποιες περιοχές της Εύβοιας εδώ και πολλά χρόνια και μπορεί να επεκταθεί και στις υπόλοιπες, αφού η Εύβοια είναι ήδη γνωστή στην αγορά αυτή.

Επίσης ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη κ Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ Ηλία Μπουρμά για την παρουσία τους στην έκθεση, αλλά και τον κ Χρήστο Παναρέτο εκπρόσωπο της Yalos Tours, που βοήθησε στην προώθηση των σύνθετων με δραστηριότητες τουριστικών πακέτων και για τις προσπάθειες προβολής της Εύβοιας στους Γάλλους πράκτορες.