Η αεροπορική εταιρεία της Κύπρου Cobalt Air, θα χρησιμοποεί την Sabre – πάροχο συστημάτων παγκόσμιας διανομής για αεροπορικές κρατήσεις- για την εμπορία και την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων, μετά την συμφωνία με την εταιρία αποκλειστικής διανομής ηλεκτρονικού εμπορίου B2B Sabre Corporation.

Η Cobalt Air θα έχει πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι καθοριστικές για τη βελτίωση του τρόπου προώθησης των ναύλων, την αυτοματοποίηση των εμπορικών διαδικασιών και για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων σε όλα τα κανάλια πωλήσεων.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία της Sabre στην Κύπρο και στην Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα να πουλήσουν αεροπορικά εισιτήρια της Cobalt Air σε ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, ενώ οι ηλεκτρονικοί αγοραστές πέρα από το να κλείσουν εισιτήρια θα μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές της Cobalt Air με άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Ο Ανδρέας Συρίγος, περιφερειακός διευθυντής της Sabre για την Κύπρο και την Ελλάδα, δήλωσε ότι η Cobalt είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία που στοχεύει να διευρύνει τις ευκαιρίες των εσόδων της και να ενισχύσει την εξυπηρέτηση των πελατών της έχοντας πρόσβαση σε μια ευρεία ταξιδιωτική κοινότητα.

Ο Andrew Madar, Διευθύνων Σύμβουλος της Cobalt Air, τόνισε πως η συμφωνία με τη Sabre θα βοηθήσει να διερευνηθούν νέα κανάλια εμπορίου και οι υπάλληλοι τις αεροπορικής θα καταφέρουν να εργαστούν στρατηγικά με διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία για να διαθέσουν τα εισιτήρια της Cobalt σε εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως η συνδεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο με τους συνδρομητές της Sabre, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες άμεσης επιβεβαίωσης των κρατήσεων και αλλαγών εισιτηρίων, θα οδηγήσει στον εμπορικό μετασχηματισμό της Cobalt και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Κύπρο διευρύνοντας παράλληλα τους ορίζοντες των ντόπιων ταξιδιωτών.

Η Cobalt Air, η οποία εξυπηρετεί 21 προορισμούς σε 12 χώρες μπαίνει σε μια νέα φάση ανάπτυξης με πρόσθετες ροές εσόδων, εξυπηρετώντας μια ευρύτερη πελατειακή βάση, αφού προωθεί τα εισιτήριά της σε χιλιάδες ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ οι πελάτες της είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτή τη συμφωνία διανομής για να καλύψουν τις ταξιδιωτικές τους ανάγκες.