Η πόλη της Νέας Υόρκης χτύπησε ρεκόρ στις διεθνής τουριστικές αφίξεις το 2017 παρά τις προβλέψεις ότι το “Trump slump” θα κρατούσε της μακριά τους επισκέπτες.

Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών της αυξήθηκε σε 62,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 2,3 εκατ. από το 2016 και οι διεθνείς επισκέπτες αυξήθηκαν επίσης από 12,7 εκατομμύρια το 2016 σε 13,1 εκατομμύρια το 2017.

Οι προβλέψεις του τουριστικού οργανισμού NYC & Company ότι η πόλη θα χάσει 300.000 διεθνείς ταξιδιώτες, πέφτοντας τον αριθμό στα 12,4 εκατομμύρια από το “Trump slump”, διαψεύστηκαν παταγωδώς και τόσο ο διεθνής όσο και ο εγχώριος τουρισμός σημείωσαν νέα ρεκόρ.

“Έχουμε διατηρήσει την πόρτα μας στον κόσμο ανοιχτή. Ακόμη και με όλες τις κόντρες που υπήρχαν από τον Λευκό Οίκο προσελκύσαμε έναν αριθμό ρεκόρ επισκεπτών στην πόλη μας, κάτι που αποδεικνύει τη δύναμη του τουριστικού μας τομέα και τις αξίες της πόλης μας”, δήλωσε ο δήμαρχος τηςς πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η πόλη ξεκίνησε ήδη μια διαφημιστική εκστρατεία σε διάφορες χώρες, προσπαθώντας να “ρίξει τους τόνους” από τα “εχθρικά” μηνύματα του Λευκού Οίκου με την καμπάνια “Νέα Υόρκη: Καλωσορίζοντας τον Κόσμο” .