Δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό οι Βρετανοί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ πτώση παρατηρείται το ίδιο διάστημα και στις διεθνείς αφίξεις.

Ο αριθμός επισκέψεων στο εξωτερικό από κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου το Νοέμβριο του 2017 ήταν 4,2 εκατομμύρια, μειωμένος κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και τα ταξίδια στο εξωτερικό μειώθηκαν επίσης κατά 1% τον Δεκέμβριο σε 3,9 εκατ.

Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο,οι επισκέψεις ήταν 3% λιγότερες στο εξωτερικό από κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου σε σύγκριση με τους ίδιους τρεις μήνες το 2016, ενώ δαπάνησαν 7% λιγότερα χρήματα.

Υπήρξε επίσης μείωση κατά 10% στις επισκέψεις στη Βόρεια Αμερική και μείωση κατά 1% στις επισκέψεις στις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τα ταξίδια σε χώρες εκτός Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής μειώθηκαν κατά 7%.

Η πληρέστερη ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι η πτώση είναι σε μεγάλο βαθμό λόγω την πτώση των επαγγελματικών ταξιδιών.Οι επιχειρηματικές επισκέψεις μειώθηκαν κατά 14% και οι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς μειώθηκαν κατά 3%, ενώ οι επισκέψεις για διακοπές αυξήθηκαν κατά 1%.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης μια πτώση του αριθμού των διεθνών αφίξεων στη Βρετανία.Οι αριθμοί μειώθηκαν κατά 4% το Νοέμβριο του 2017 σε 3 εκατομμύρια και κατά ένα πιο δραστικό 11% σε 2,6 εκατομμύρια το Δεκέμβριο.

Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου υπήρξαν 8,8 εκατομμύρια επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, 7% λιγότερες από το προηγούμενο έτος.

Τα ταξίδια λόγω διακοπών μειώθηκαν κατά 8% στα 3 εκατομμύρια και τα επαγγελματικά μειώθηκαν κατά 9% στα 2,2 εκατομμύρια.

Οι δαπάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο από κατοίκους του εξωτερικού μειώθηκαν επίσης κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 5,3 δις λίρες.