tourismΗ Ρουμανία θα φιλοξενήσει, από 3 έως 7 Ιουλίου, τη διάσκεψη του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, σήμερα, η υπουργός, αρμόδια για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, το Επιχειρηματικό Περιβάλλον και τον Τουρισμό, Μαρία Γκραπίνι.

“Πρότεινα στον πρωθυπουργό Βίκτορ Πόντα, η διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού να πραγματοποιηθεί στις 3-7 Ιουλίου στη Ρουμανία, η οποία ασκεί την προεδρία του οργανισμού και συμφώνησε” δήλωσε η κ. Γκραπίνι.

Εξήγησε ακόμη ότι η συνάντηση θα διεξαχθεί σε τρία στάδια, στο Βουκουρέστι, στο Δέλτα του Δούναβη και στην Τρανσυλβανία.

“Στο Βουκουρέστι, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για τον κώδικα συμπεριφοράς στον τουρισμό, στο Δέλτα του Δούναβη θα ενημερωθούν για το μοναδικό απόθεμα βιόσφαιρας και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στην Τρανσυλβανία και θα διανύσουν το δρόμο του κρασιού που περιλαμβάνει τη Σιγκισοάρα και την Τούρντα Σαλίνε” τόνισε η κ. Γκραπίνι, στη διάρκεια διάσκεψης για τις επενδύσεις στους κλάδους του τουρισμού και της αναψυχής.

Στη συνάντηση στο Βουκουρέστι, ειδικοί στον τουρισμό και στη διοίκηση ξενοδοχείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και διευθυντές σημαντικών διεθνών αλυσίδων στη Ρουμανία αναλύουν τα επιτεύγματα στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων και τα αποτελέσματα του 2012, καθώς και τις τάσεις του 2013.

kerdos