Μείωση των τιμών στις διακοπές στα ελληνικά νησιά Κω και Κεφαλλονιά για αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με στοιχεία του ταξιδιωτικού οργανισμού On the Beach.

Οι τιμές για το καλοκαίρι του 2018 είναι 11% χαμηλότερες στην Κω και 8% χαμηλότερες στην Κεφαλλονιά σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι, ενώ οι διακοπές τόσο στην Κροατία όσο και στη Ζάκυνθο είναι τουλάχιστον 5% φθηνότερες φέτος.

Η Ισπανία παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, με την Τενερίφη, την Κόστα Μπλάνκα, το Λανθαρότε και την Ίμπιζα να είναι οι οδηγοί της κούρσας του καλοκαιριού.

Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός για τον καλοκαιρινό ήλιο και τρίτη η Τουρκία. Ωστόσο, τα ιταλικά νησιά της Σικελίας και της Σαρδηνίας είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι προορισμοί πάνω από τους Βρετανούς, αρπάζοντας την πρώτη και την δεύτερη θέση αντίστοιχα, ακολουθούμενοι από τη Χαλκιδική.

“Για άλλη μια φορά η Ισπανία κυριαρχεί στην αγορά, αλλά άλλοι προορισμοί όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Μάλτα αποδεικνύονται πολύ δημοφιλείς φέτος, δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ του ταξιδιωτικού οργανισμού Alan Harding.