Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Ζουράμπ Πολολισκάβιλι συνάντησε τον πρωθυπουργό του Καζακστάν, Μπακιτζάν Σαγκιντάγιεφ με σκοπό την ευρύτερη συνεργασία του οργανισμού με την κυβέρνηση του Καζακστάν προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στην περιφέρεια, το ζήτημα της κατάρτισης των ξεναγών, η ενίσχυση της συνεργασίας του Καζακστάν με τον UNWTO στο πλαίσιο του προγράμματος οδικής μετακίνησης και η παροχή βοήθειας του οργανισμού στους τομείς του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Καζακστάν ο κοςΖουράμπ Πολολισκάβιλι συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μουχαμεντιούλη Αριστάνμπεκ με θέμα συζήτησης την Τουριστική Στρατηγική Ανάπτυξης που θα ακολουθηθεί έως το 2030.

Τέλος, ο γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού επισκέφθηκε Μουσείο Ενέργειας της Δημοκρατίας του Καζακστάν που ιδρύθηκε, αφού η χώρα φιλοξένησε πέρυσι την έκθεση της ΑSTANA 2017 με θέμα το μέλλον της ενέργειας.