Στάχτη έγιναν οι Πασχαλινές διακοπές χιλιάδων ταξιδιωτών που πετούσαν από το το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου. Πάνω από 100 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε λεωφορείο, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 15.000 επιβάτες να μην κάνουν Πασχαλινές διακοπές.

“Ήταν χάος, με ελάχιστο προσωπικό εδάφους”. Έτσι περιγράφει ο Stephen Fottrell, δημοσιογράφος του BBC, την κατάσταση που επικρατούσε στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου (που ανήκει στο Manchester Airports Group) από την πυρκαγιά, λόγω άγνωστης αιτίας μέχρι αυτή την στιγμή.

Σε μια από τις πιο πολυσύχναστες μέρες του χρόνου για το αεροδρόμιο, ξέσπασε πυρκαγιά λίγο μετά τις 4 το απόγευμα σε ένα λεωφορείο που σταθμεύει έξω από το τερματικό σταθμό.

Σύννεφα μαύρου καπνού περικύκλωσαν το αεροδρόμιο, οι ταξιδιώτες στην περιοχή check-in μεταφέρθηκαν σε άλλη ζώνη του αεροδρομίου για την ασφάλειά τους, ενώ δεν πέταξαν ούτε τα αεροσκάφη που είχαν ήδη επιβιβαστεί επιβάτες.

Οι εισερχόμενες πτήσεις προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια του Λονδίνου και οι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους με λεωφορείο.

Οι περισσότερες από τις ακυρώσεις αφορούσαν 80 αναχωρήσεις και αφίξεις της Ryanair και μάλιστα αναχωρήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς όπως σε Βενετία, Πράγα, Βαρκελώνη, Ίμπιζα, Μάλαγα και το Παλέρμο ενώ ακυρώθηκαν πτήσεις της easyJet, προς/από το Άμστερνταμ, το Μπιλμπάο και τη Νάπολη.