Την τουριστική ιατρική, εκτός από τις ομορφιές του νησιού, είχε ως στόχο να αναδείξει η Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκαν κορυφαίοι Έλληνες ιατροί με διεθνές επιστημονικό έργο και με εντυπωσιακό ποσοστό επιτυχίας στην εφαρμογή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αλλά και στην ιαματική ιατρική.

Η AVE Medical Services – Δρ. Νικήτας Σπίνος, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της συμβολής του ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, το ευνοϊκό για την διαδικασία αυτή περιβάλλον στην Ζάκυνθο και την απαράμιλλη φιλοξενία των Επτανήσων, υποδέχθηκαν με χαρά τον διακεκριμένο Ιατρό Κωνσταντίνο Πάντο και ιδρυτή της “ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ” και την ομάδα του στην πρώτη για την Ελλάδα Ημερίδα για την “Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και τον Ιατρικό Τουρισμό”.

“Πλεονεκτήματα ως προορισμός”
Στα πολλά και εξαιρετικά πλεονεκτήματα που έχει η Ζάκυβυις, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος – Ιδρυτής της AVE medical services Δρ. Νικήτας Σπίνος και πρόσθεσε “ασχολούμαστε τέσσερα χρόνια με την παροχή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο νησί και πιστεύω ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι πάνω στην τουριστική ιατρική. Η υπογονιμότητα παγκοσμίως αποτελεί πρόβλημα για πολλά ζευγάρια. Στο νησί μας και σε συνεργασία με το Κέντρο “ΓΕΝΕΣΙΣ” του κ. Πάντου, μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, συνδυάζοντας την εδώ παραμονή τους με ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε από ιατρικής και όχι μόνο πλευράς. Με την τεχνογνωσία και τη συνεργασία που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια μπορούμε να συστηματοποιήσουμε τη μέθοδο, για τους έλληνες αλλά και καθένα από τον κόσμο”.

“Πόλος έλξης η πηγή στα “Ξύγκια”
Για την ιαματική ιατρική στην Ελλάδα με συγκεκριμένες αναφορές στις πηγές στην περιοχή “ΞΥΓΚΙΑ” του νησιού για την οποία μπορεί να δοθεί η διάσταση που χρειάζεται αναφέρθηκε ο Καθηγητής Δερματολογίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης.

Και πρόσθεσε “για αυτό ήρθα στο νησί σας για να ενημερώσω τους πολίτες αλλά και τους φορείς για το πόσο σημαντικό είναι η προβολή της περιοχής και τα οφέλη. Επισκέφτηκα την εν λόγο περιοχή και διαπίστωσα ότι το φυσικό περιβάλλον ανταποκρίνεται στα ζητούμενα απαιτητικών τουριστών οι οποίοι δεν αναζητούν μόνο μια βόλτα, αλλά και εμπειρία. Έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα η Ζάκυνθος. Μπορεί να γίνει μία περιοχή ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης και μπορεί με αυτό τον τρόπο να δημιουργηθεί πραγματικά ένας κύκλος εργασιών. Το νερό στα Ξύγκια είναι το πλέον κατάλληλο για δερματικά νοσήματα και ειδικότερα για την ψωρίαση κι αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτείτε σαν νησί”.

“Πρεσβευτές μας όσοι αποκτούν παιδί”
Στην σοβαρή προσπάθεια που έχει γίνει με σκοπό την ενημέρωση και την αφύπνιση της ομογένειας του εξωτερικού για τις δυνατότητες του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και ταυτόχρονα για τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την τοπική οικονομία, αναφέρθηκε ο Ιδρυτής της “ΓΕΝΕΣΙΣ” Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος. “Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ο προορισμός πολλών ζευγαριών από 65 περίπου χώρες για να βοηθηθούν στην ειδικότητά μου” ανέφερε ο κ. Πάντος και πρόσθεσε “Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι η αιχμή του δόρατος όσον αφορά την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό κι αυτό γιατί τα ζευγάρια που αποκτούν ένα παιδί δημιουργούν ειδήσεις γεμάτες από συναισθηματισμό”.