Οι λάτρεις του γυμνισμού και της τέχνης θα ζήσουν μία διαφορετική εμπειρία περιήγησης στις 5 Μαΐου στην γκαλερί σύγχρονης τέχνης Palais de Tokyo στο Παρίσι, όπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γυμνοί τα έργα.

Η μονοήμερη περιήγηση διοργανώνεται από το σύλλογο γυμνιστών του Παρισιού Νaturists και οι επισκέπτες του μουσείου θα ‘χουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν δωρεάν γύρω από τα εκθέματα χωρίς τα ρούχα τους, αφού κάνουν την απαραίτητη προεγγραφή στην εκδήλωση.

Η γεγονός θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί και θα διαρκέσει έως το μεσημέρι και οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν την ξενάγηση της έκθεσης “Discorde, fille de la nuit“( στα ελληνικά : Διχόνοια, Κορίτσι του Σκότους ), από ένα γυμνό επίσης μέλος του προσωπικού .

Ο σύλλογος χαρακτήρισε την εκδήλωση “ιστορική στιγμή για το Παρίσι” και ευελπιστεί να προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες, αν και ο αριθμός τον ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το γυμνισμό στη γαλλική πρωτεύουσα έχει μειωθεί.

Τους επόμενους μήνες αναμένονται και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, όπως μια συγκέντρωση για μπόουλινγκ και η παρακολούθηση μιας κωμωδίας, ενώ στις 24 Ιουνίου οι εκδηλώσεις θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους με την Ημέρα Γυμνισμού του Παρισιού, η οποία μάλιστα μέλλει να θεσπιστεί ως ετήσιο γεγονός.

Ήδη από το προηγούμενο έτος γίνονται αρκετές δράσεις που καλούν το κίνημα των γυμνιστών σε αναβίωση, μιας και έχουν ανοίξει αρκετά εστιατόρια για γυμνιστές και ένα δημόσιο πάρκο, αφού η θέα του γυμνού ανθρώπινου σώματος είναι κάτι με το οποίο αν μη τι άλλο οφείλουμε να είμαστε εξοικειωμένοι.