Θέματα του ξενοδοχειακού και επισιτιστικού κλάδου θα απασχολήσουν το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων που διοργανώνεται στην Ίο, στην συνεδριακή αίθουσα του Μουσείου Γαϊτη, το διήμερο 11-12 Απριλίου 2018, με πρωτοβουλία του Δήμου Ιητών.

“Με επιλεγμένους ομιλητές και ειδικούς στον τομέα τους, ο στόχος μας είναι η διαχείριση και πρακτική αντιμετώπιση συγκεκριμένων ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες στο τομέα της εστίασης και της διαμονής, ώστε οι συμμετέχοντες που αναπτύσσουν δράση σε καταλύματα, εστιατόρια, καφετέριες και bars να εφοδιαστούν με ιδέες για εμπλουτισμό των υπηρεσιών τους και προτάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων, εν όψει της νέας σεζόν και όχι να ανακυκλώσουν παρωχημένες θεωρίες”, επισημαίνει η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Άντζελα Φάκου, που καλεί όλους τους επαγγελματίες να συμμετέχουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση και να στηρίξουν την αξιόλογη και καίρια εκπαιδευτική προσπάθεια.

Με βάση το πρόγραμμα, εκτός από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ιητών Μιχάλη Πετρόπουλου, την πρώτη ημέρα θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Dr Γιάννης Κριστωτάκης με θέμα ” Ένας τουρίστας είναι ένας φίλος που ακόμη δεν έχεις δει” και η Φαίη Ορφανού “5 ευκαιρίες για έναν επαγγελματία του τουρισμού στη Νησιωτική Ελλάδα”.

Την 2η ημέρα,τον λόγο θα πάρουν μεταξύ άλλων οι Άντζελα Φάκου και Χάιντι Λαζάνη. Στην συνέχεια για την γαστρονομία θα μιλήσουν οι Γιώργος Πιτάς και Χάρης Τζανής και η εκδήλωση θα κλείσει με τον Γιάννη Πετρή και την αναφορά του στο “μπαρ χθες, σήμερα και αύριο”.