kritikaproiontaΕκδηλώσεις Ανάδειξης και Προώθησης της παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής οργανώνονται την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί, στο Μόχλο Σητείας.

Παράλληλα, θα γίνουν επιδείξεις φαγητών με ελαιόλαδο των Βραβευθέντων του Διαγωνισμού “Σελινιώτικες Γεύσεις” και των Επιχειρήσεων Εστίασης της περιοχής, καθώς και στην Έκθεση προϊόντων ελιάς και ελαιόλαδου.

Στόχοι είναι :

– Ισχυροποίηση των παραδοσιακών δεσμών των κατοίκων της Κρήτης με την Ιστορία τον Πολιτισμό και τις παραδόσεις της Ελιάς και του Ελαιολάδου

– Ανάδειξη και προώθηση της παραδοσιακής Κρητικής διατροφής ως αυθεντικού διατροφικού προτύπου

– Ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων εστίασης του νησιού για την αποκλειστική χρήσης ελαιολάδου σε όλα τα φαγητά, τηγανητά και εδέσματα που προσφέρουν

cretalive