Η Swiss-Belhotel International μία από τις 10 πιο δημοφιλείς αλυσίδες στην Σαουδική Αραβία και με πέντε σε ανάπτυξη ακίνητα δυναμικότητας πάνω από 1.200 δωμάτια ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή.

“Η Σαουδική Αραβία είναι μια πολύ σημαντική αγορά για εμάς, με το 35% της ανάπτυξης μας να επικεντρώνεται στην περιοχή, δηλώνει ο Laurent A. Voivenel, ανώτερος αντιπρόεδρος της Swiss-Belhotel International σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ινδία.

Είναι μία περιοχή που αναμένεται να παρουσιάσει ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και είμαστε εξαιρετικά πρόθυμοι να επωφεληθούμε αυτής της τεράστιας ευκαιρίας.

Η επέκτασή μας στη Σαουδική Αραβία, όπως και στην υπόλοιπη περιοχή, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών στη δύναμη των σημάτων μας.

Στην Swiss-Belhotel International, με 14 καλά εδραιωμένα εμπορικά σήματα, είμαστε καλά εξοπλισμένοι για να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των τομέων του Saudi hotel sector. Πιστεύουμε ότι τα επερχόμενα ξενοδοχεία μας θα προσθέσουν τεράστια αξία στην αυξανόμενη παρουσία μας στη χώρα. ”

Από τα έξι ξενοδοχεία μας που ξεκινά φέτος η Swiss-Belhotel Internationa, τα τρία βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία. Δύο από αυτά θα είναι στην πρωτεύουσα του Ριάντ, δηλαδή το Swiss-Belboutique Tahlia Riyadh, ένα πολυτελές ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με 60 δωμάτια και το Swiss-Belhotel Riyadh, ένα τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο που διαθέτει 112 δωμάτια (και τα δύο ξενοδοχεία ανήκουν στον όμιλο Jumaiah).

Επιπλέον, το ντεμπούτο του στο δεύτερο μισό του 2018 θα κάνει στην Μέκκα το Swiss-Belhotel Al Aziziya Makkah. Με 525 δωμάτια, το πολυτελές ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων ανήκει στην Cardamom International Property Management και βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία στο ταχέως αναπτυσσόμενο Makkah που απέχει μόλις λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο από το Al-Masjid Al-Haram στο Al Aziziya.

Σύμφωνα με προβλέψεις ο τομέας της ξενοδοχειακής αλυσίδας της Σαουδικής Αραβίας θα αυξηθεί κατά 13,5% σε σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) έως το 2022.

Οι ευρείες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και των υποδομών, στόχο έχουν να καλύψουν την ζήτηση για ποιότητα διαμονής, αφού προβλέπεται ότι η περιοχή θα προσελκύσει 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως έως το 2030.

Με 40.020 κλειδιά σε 89 έργα, η χώρα αυτή τη στιγμή διαθέτει τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων που βρίσκονται υπό κατασκευή στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.