Τη θέση της στον τουριστικό χάρτη της Πελοποννήσου διεκδικεί με αξιώσεις η περιοχή της Τριφυλίας όπως αποτυπώθηκε τις πασχαλινές ημέρες, με προτέρημα την εξωστρέφεια των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά κυρίως την δυναμική των ανθρώπων του τόπου που συσπειρώνονται γύρω από τους Εμπορικούς συλλόγους των πόλεων.

Παρά το γεγονός ότι η πληρότητα άγγιξε το 100% με μικρές διακυμάνσεις στα ξενοδοχεία, η αυξημένη προσέλευση επισκεπτών και η δυναμική παρουσία στα χωριά, αυτό που φαίνεται να απουσιάζει είναι οι υποδομές διαρκείας από το Δήμο στην έκταση της φιλόξενης περιφέρειας.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έκαναν τις πασχαλινές ημέρες καθαρισμούς δρόμων, πλατειών, των προσόψεων στις επιχειρήσεις τους ενώ άσπρισαν ακόμα και πεζοδρόμια για να δώσουν γιορτινό τόνο στους επισκέπτες ενώ πρόσφεραν στα καταστήματα εστίασης τον καλύτερο εαυτό τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα υπήρχε μέχρι καθιερωμένο..κέρασμα!

Σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου ανέφερε σε δηλώσεις της για πληρότητα στην περιοχή που δραστηριοποιείται προσθέτοντας ότι πλέον κέρδισε έδαφος όχι μόνο η προβολή που προωθεί κάθε επιχείρηση αλλά κυρίως τα ελκυστικά πακέτα διακοπών που διαθέτουν πλήρες πρόγραμμα διαμονής στη περιοχή.

Ο κ. Μένης Βρεττός στο κέντρο της Κυπαρισσίας, υπενθύμισε ότι υπήρχε πληρότητα σε ορισμένες μονάδες και σε άλλες κοντά στο 80% αλλά το σημαντικό είναι οι φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν οι άνθρωποι του τουρισμού με βάση τα οικονομικά δεδομένα που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Αγγελόπουλος εκτίμησε ότι ήταν θετική η πασχαλινή περίοδος λόγω του εγχώριου τουρισμού ενώ πολύτιμος σύμμαχος αναδείχτηκαν οι καλές καιρικές συνθήκες.

Το μέλλον είναι θετικό όπως εκτιμούν βασιζόμενοι στα στοιχεία του Πάσχα που είναι ενθαρρυντικά για το καλοκαίρι, όπως εξήγησε εκπρόσωπος ταξιδιωτικού γραφείου.

Στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που ανήκουν στο τουριστικό κλάδο υπήρχε ικανοποίηση αλλά οι ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι χρειάζονται όσο ποτέ οι υποδομές για να προσελκύσουν τουρίστες καθώς οι απαιτήσεις αυξάνονται.