Αλέξης Χαρίτσης : Οριστική έξοδος από το μνημόνιο, άνθιση της οικονομίας μετά την ολοκλήρωση των stress test των τραπεζών.

 

Ανοίγει ο δρόμος χρηματοδότησης για δεκάδες καινοτόμες δράσεις ελληνικών επιχειρήσεων σε συνεργασία με επενδυτικά κεφάλαια με την ενεργοποίηση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών που θα διαθέτει κεφάλαια ύψους  200 εκατ. ευρώ.

Στην παραπάνω δήλωση προέβει Αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης στον Alpha 98.9 και στην εκπομπή “Τρίποντο στην Οικονομία”.

Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο Υπουργός, με τη στελέχωση της διεύθυνσης επενδύσεων του Υπουργείου “τρέχουν” πιο γρήγορα οι αξιολογήσεις των επενδυτικών προτάσεων, γεγονός το οποίο μαζί με την ολοκλήρωση των stress test των τραπεζών θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία απο το προσεχές καλοκαίρι.

Ο κ. Χαρίτσης διαβεβαίωσε οτι θα τελειώσει στο χρόνο της η τέταρτη αξιολόγηση, αφού έχει επιταχυνθεί αυτές τις 3 εβδομάδες απο πλευράς κυβέρνησης η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων.

Ο Υπουργός δηλώνει σίγουρος για τερματισμό του μνημονίου τον Αύγουστο, ενώ όπως υποστήριξε στο προσεχές Euroworking Group στη Σόφια στις 27 Απριλίου,θα διαφανούν οι προθέσεις των Ευρωπαίων για τη μέθοδο ελάφρυνσης του χρέους μετά και απο τις σχετικές εισηγήσεις του ΔΝΤ.

Αναφερόμενος στο μέλλον της πολιτικής συνοχής μετά το 2020 ο κ. Χαρίτσης τόνισε οτι παρά το επερχόμενο brexit οι πόροι πρέπει να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα και θα πρέπει να αναζητηθούν πρόσθετες ίδιες πηγές χρηματοδότησης του προυπολογισμού της ΕΕ, όπως για παράδειγμα φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Όπως πρόσθεσε, είμαστε αντίθετοι σε ενδεχόμενη μείωση των κονδυλίων και της Πολιτικής Συνοχής και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής(ΚΑΠ).