liaskos-dimosiografoiΣτη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και ευρύτερα του θαλάσσιου τουρισμού αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος σε ομιλία του στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Maritime Economies.

Ο κ. Λιάσκος εστίασε στη δημιουργία σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον κλάδο και επισήμανε ότι το Υπουργείο Τουρισμού δίνει βαρύτητα στην άρση εμποδίων που ενδεχομένως υπάρχουν στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Παράλληλα τόνισε ότι σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και θεσμικούς συντελεστές του κλάδου, καθορίζονται οι αναγκαίες ρυθμίσεις ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν στις ελληνικές θάλασσες για αναψυχή, περισσότερα σκάφη και σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Ο γενικός γραμματέας ανάφερε ότι ο τομέας της κρουαζιέρας αναπτύσσεται γρήγορα καθώς -σύμφωνα με επίσημα στοιχεία- οι επιβάτες διπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια, ενώ η διεθνής ζήτηση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια τουριστικούς επισκέπτες το 2016 από 20 εκατομμύρια το 2011. Η τάση αυτή κατάληξε ο κ. Λιάσκος, αναμένεται να αποτυπωθεί και στα ελληνικά λιμάνια με την άνοδο των εσόδων τους στα 2 δις ευρώ από τον κλάδο της κρουαζιέρας.