Oι κρατήσεις εισιτηρίων από τη Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα την Αργεντινή προς διεθνείς προορισμούς είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικες, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων ForwardKeys, όντας το πρώτο εξάμηνο του 2018 κατα 9,3% πιο μπροστά σε σχέση με πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αργεντίνοι και οι Βραζιλιάνοι ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση 16,6 % και 14,2% αντίστοιχα, ενώ η συνολική αύξηση κρατήσεων για τη Λατινική Αμερική αυξήθηκε κατά 6,7 % σε σχέση με το 2017.

Οι Αργεντίνοι σε σχέση με τους Βραζιλιάνους οι οποίοι προτιμούν να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ και τον Καναδα λόγω του απλοποιημένου συστήματος ηλεκτρονικής θεώρησης, ταξιδεύουν κυρίως σε άλλες περιοχές της Λατινικής Αμερικής παρουσιάζοντας αυξήση 17,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι αγαπημένοι θερινοί προορισμοί για τους Λατινοαμερικάνους ταξιδιώτες είναι η η Κολομβία, η Βραζιλία και η Χιλή, ενώ ο αριθμός των κρατήσεων από τους Μεξικάνους και τους Αργεντίνους για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Ρωσία έχει αυξηθεί κατά 373,5%, αν και μόλις το 1 – 2% των προθεσμιακών κρατήσεων για τους επόμενους τρεις μήνες είναι στη Ρωσία.

Αναφορικά με τα εισερχόμενα ταξίδια, η περιφερειακή ανάπτυξη βρίσκεται κατά 1,9% μπροστά σε σχέση με πέρυσι λόγω των περιοχών της Καραιβικής που προσπαθούν να ανακάμψουν από τις φυσικές καταστροφές που προκάλεσαν οι τυφώνες.

Αντιθέτως, οι χώρες της Νότιας Αμερικής παρουσίασαν αύξηση 12% με επισκέπτες από την Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά και Ιαπωνία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ForwardKeys, Olivier Jager, δήλωσε ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες ενθαρρύνονται από τα θετικά αποτελέσματα αυξάνοντας την παραγωγικότητα και τη χωρητικότητα των οχημάτων τους.