metro0602Νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την λαθρεπιβίβαση και να αυξήσει τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών, με απώτερο στόχο την αποφυγή αύξησης κατά 25% των κομίστρων από τον Οκτώβριο, λαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ειδικότερα, από τον Ιούνιο προβλέπεται η εφαρμογή της εισόδου των επιβατών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ μόνο από τη μπροστινή πόρτα του οχήματος. Επίσης, θα πωλούνται ειδικού τύπου εισιτήρια εντός οχήματος από τους οδηγούς με επιβάρυνση δέκα λεπτών προκειμένου να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επιβάτες. Ο στόχοςτου μέτρου είναι να εξασφαλιστεί η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων ανεξάρτητα από τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων.

Επίσης, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της ανταλλαγής ακυρωμένων εισιτηρίων, εισάγεται η δυνατότητα παροχής έκπτωσης σε επιβάτες που επιστρέφουν τα εισιτήριά τους.

Τέλος, αναδιατάσσεται το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ με μεταφορά 102 ατόμων απο διοικητικές θέσεις στον έλεγχο και τα εκδοτήρια. Συνολικά οι ελεγκτές θα αυξηθούν από 50 στους 90 και οι εκδότες από 200 στους 260. Ενισχύεται επίσης το προσωπικό ελέγχου της ΟΣΥ με 40 επιπλέον άτομα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ελεγκτών σε 230. Εντός των επόμενων 20 ημερών, από τις 25 Ιουνίου, οι έλεγχοι κομίστρου επεκτείνονται σε όλο το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς καλύπτοντας όπως και σήμερα το σύνολο των ωρών λειτουργίας του συστήματος.