Να συμπεριλάβουν τον τουρισμό στην ατζέντα τους προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, κάλεσε τους ηγέτες των ισχυρών οικονομικά χωρών ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) στην 8η συνάντησή του με τους Υπουργούς Τουρισμού των χωρών που ανήκουν στο διεθνές φόρουμ των G20, στο Μπουένος Άιρες.

Στνη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι και την τρέχουσα Προεδρία του G20, ο Γενικός Γραμματέας του UNWTOΖουράμπ Πολολικασβίλι, τόνισε την ικανότητα του τουρισμού να δημιουργεί θέσεις εργασίας και την ανάγκη προώθησης του τομέα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό προκειμένου να είναι δυνατό να ενσωματώσει απασχολούμενους με νέες δεξιότητες, η οποίοι θα ναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.

“Πρέπει να προωθήσουμε τον ρόλο που έχει ο τουρισμός στη διαμόρφωση του μέλλοντος του κόσμου μας μιας και είναι ένας τομέας που θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας την επόμενη δεκαετία”, δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού της Αργεντινής, Γκούσταβο Σάντος, στην εναρκτήρια ομιλία του, στο φόρουμ με θέμα “το μέλλον της εργασίας και τουρισμού στην αειφόρο ανάπτυξη”, ενώ ο Ντάνιελ Ραϊμόντι, υπουργός εξωτερικών της Αργεντινής τόνισε πως μια από τις προτεραιότητες της χώρας είναι είναι η σύνδεση της εργασίας με τον τουρισμό για την βελτίωση του τομέα απασχόλησης, των υποδομών αλλα και των εξαγωγών.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων οι υπουργοί Τουρισμού των οικονομιών της G20 συμφώνησαν να εξετάσουν τα εξής:

– Ενθάρρυνση πολιτικών που να προωθούν την πλήρη και παραγωγική απασχόληση διευκολύνοντας την πρόοδο της καινοτομίας στον τομέα του τουρισμού και να ενθαρρύνουν τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, την περαιτέρω ανάπτυξη των βιώσιμων επιχειρήσεων και την επιχειρηματικότητα, με έμφαση στους νέους και τις γυναίκες.

– Δημιουργία ευνοϊκών πλαισίων για την τόνωση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της σύνδεσης οικοσυστημάτων των νεοσύστατων επιχειρήσεων με τις ήδη καταξιωμένες, τους επενδυτές και τις κυβερνήσεις κατά μήκος της αλυσίδας αξίας του τουρισμού.

-Δημιουργία μηχανισμών συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, του ιδιωτικού τομέα, των κυβερνήσεων και των τεχνολογικών εταίρων για την αναθεώρηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των πολιτικών ανάπτυξης δεξιοτήτων.

– Προώθηση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας για τη διευκόλυνση των ταξιδιών καθώς και τη συμμετοχή στις εθνικές τουριστικές πολιτικές με θέμα την τεχνολογία.