Η EasyJet θα προσθέσει περισσότερες πτήσεις από τη Γλασκόβη αυτό το χειμώνα, προκειμένου να «αποκαταστήσει την ισορροπία» με το Εδιμβούργο και να καλύψει το τεράστιο κενό που αφήνει πίσω της η Ryanair, με την μείωση των δρομολογίων από 23 σε τρία.

Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει οκτώ αεροσκάφη που εκμεταλλεύονται 41 δρομολόγια από το Εδιμβούργο, ενώ διαθέτει μόνο τέσσερα αεροσκάφη με έδρα τη Γλασκόβη, από όπου κατευθύνεται προς 19 προορισμούς.

“Η Γλασκόβη είναι μια πολύ σημαντική στρατηγική βάση για εμάς, δήλωσε ο Αλί Γκάιγουαρντ , υπεύθυνος της αεροπορικής εταιρείας.

Είμαστε πρόθυμοι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την ισορροπία σε ολόκληρη τη Σκωτία και θα ήθελα να εξυπηρετούμε περισσότερες πτήσεις από τη Γλασκώβη και αναμένουμε να ανακοινώσουμε νέους προορισμούς αυτό το χειμώνα”.

Υπενθυμίζεται ότι η Ryanair μείωσε τα δρομολόγια της από/προς Γλασκόβη κατηγορώντας για αποτυχία την κυβέρνηση της Σκωτίας να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να μειώσει κατά το ήμισυ τον φόρο αερομεταφορών (APD).