Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air πήρε πιστοποιητικό αερομεταφορέα και άδεια εκμετάλλευσης για το Ηνωμένο Βασίλειο και ξεκινά σήμερα πτήσεις από το Λονδίνο και το Λούτον προς το Βουκουρέστι.

Η αεροπορική εταιρεία Wizz Air UK ζήτησε την άδεια ως μέρος των σχεδίων έκτακτης ανάγκης της, αφού η Βρετανία ψήφισε να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο έχοντας η αεροπορική εταιρεία στην κατοχή της έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να συνεχίσει να εκτελεί πτήσεις προς και από τη Βρετανία σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των αεροπορικών μεταφορών.

“Εκτός οτι η Wizz Air UK είναι βασικό κλειδί του σχεδίου έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση Brexit, είναι επίσης ο πρώτος γνήσιος φορέας χαμηλού κόστους με άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο και το φυσικό επόμενο βήμα στην ανάπτυξη της επιχείρησής μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τοποθετώντας μας σε ισχυρή θέση”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Wizz Air Jozsef Varadi.

Με την προσθήκη της Wizz Air UK, ο όμιλος θα διαθέτει σχεδόν 9 εκατομμύρια θέσεις προς πώληση από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο το 2018, αύξηση 14% ετησίως.