Αύξηση καθαρών ζημιών ανακοίνωσε η Αir France-KLM ως αποτέλεσμα των απεργιών που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, της στοίχισαν τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, αλλά και της απροσδόκητης αύξησης των κοστών για καύσιμα.

Συγκεκριμένα, η γαλλο-ολλανδική αεροπορική ανακοίνωσε ζημιές της τάξης των 269 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο από 143 εκατ. ευ ρώ έναν χρόνο πριν.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,8% στα 5,81 δισ. ευρώ, λόγω ενίσχυσης της επιβατικής κίνησης και του υψηλότερου συντελεστή φορτίου.

Για το 2018, η Air France-KLM ανέφερε ότι αναμένει λειτουργικά κέρδη σημαντικά χαμηλότερα από αυτά του 2017, κυρίως εξαιτίας του κόστους από τις απεργίες, των εξόδων γα καύσιμα αλλά και των συναλλαγματικών διακυμάνσεων.

Τα κόστη σε σταθερή συναλλαγματική βάση, καθώς και οι χρεώσεις για καύσιμα και συντάξεις αναμένεται να α υξηθούν έως και 1% το 2018, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για πτώση από 1% έως και 1,5%.Για το α’ τρίμηνο η επίπτωση από τις απεργίες στα λειτουργικά κέρδη ήταν 75 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, στο μεταξύ, είναι η τελευταία ημέρα που οι εργαζόμενοι της Air France, οι οποίοι απεργούν για τους μισθούς, καλούνται να ψηφίσουν επί μιας πρότασης της εργοδοσίας για μισθολογική αύξηση.

Ο CEO, Jean-Marc Janaillac, έχει απειλήσει να παραιτηθεί αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βγει αρνητικό.