Δηλώσεις για τη σημαντική ανάκαμψη που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες ενισχύονται και σήμερα μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για το Ιράν, έκανε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της αεροπορικής Emirates των ΗΑΕ, Σεΐχης, Ahmed Al Maktoum.

Όπως είπε, ο όμιλος τα κατάφερε στο παρελθόν να τα βγάλει πέρα με την αύξηση των τιμών και το ίδιο θα πράξει και τώρα, μεταδίδει το CNBC.

Η Emirates, ο αεροπορικός κολοσσός με έδρα το Ντουμπάι, ανακοίνωσε σήμερα ετήσια καθαρά κέρδη υπερδιπλάσια σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, τα καθαρά κέρδη για την οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, ανήλθαν σε 2,8 δισ. ντιράμ (762 εκατ. δολάρια), καθώς η αεροπορική επωφελήθηκε από τις ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες και την άνοδο του αριθμού των επιβατών.

Ωστόσο, η σημαντική άνοδος στις τιμές του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες θεωρείται βαρίδι στα τελευταία αποτελέσματα της αεροπορικής.

«Είναι ένα εμπόρευμα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, αλλά βεβαίως φέτος σχεδόν το 28% των συνολικών κοστών μας πήγε στα καύσιμα.

Άρα πάντα τα καταφέρναμε και νομίζω ότι έχουμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα που εργάζεται πάνω σε τέτοια θέματα επί μονίμου βάσεως», ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNBC, o Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει μια συγκεκριμένη τιμή του πετρελαίου που θα τον ανησυχούσε ιδιαίτερα, απάντησε ότι ο ίδιος πάντα επιθυμεί τη χαμηλότερη τιμή, αλλά η αγορά τα αποφασίζει αυτά».