Η United Airlines από τις 20 Ιουλίου θα αυξήσει τις καθημερινές πτήσεις της μεταξύ του διεθνούς αεροδρομίου του Χιούστον George Bush και του διεθνούς αεροδρομίου της Αβάνας José Martí και τα εισιτήρια είναι ήδη διαθέσιμα προς αγορά.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται είτε με ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800 είτε με ένα περιφερειακό αεροσκάφος Embraer E175 που χρησιμοποιείται από τη Mesa Airlines ως United Express.

Ο δήμαρχος της πόλης του Χιούστον,  Σιλβέστερ Τέρερ δήλωσε πως οι άμεσες πτήσεις τις United στην Αβάνα θα προσφέρουν σημαντικά δημόσια οφέλη στην πόλη, την περιφέρεια και το κράτος. Τα διεθνή ταξίδια είναι μέρος της οικονομικής επιτυχίας κι έτσι υποστηρίζεται και με το παραπάνω η πρωτοβουλία της αεροπορικής, αφού η ενίσχυση της παγκόσμιας κίνησης στο αεροδρόμιο του Χιούστον θα βοηθήσει στην εξυγίανση της τοπικής οικονομίας μετά τον τυφώνα Harvey.

O Patrick Quayle, αντιπρόεδρος του Διεθνούς Δικτύου της United πρόσθεσε πως οι νέες πτήσεις της United στην Κούβα θα προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες διασύνδεσης από το Χιούστον και τις κεντρικές και δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες προς τη Λατινική Αμερική προσφέροντας την ευκαιρία στους πελάτες της να συνδεθούν με 44 ακόμη προορισμούς.

Η θέση United Economy προσφέρει δωρεάν φαγητό και αναψυκτικά, ενώ επίσης διατίθενται άνετα καθίσματα, wi-fi και πρίζες.