Η Japan Airlines (JAL) εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, δεδομένου ότι “δεν ταξιδεύει κανένας τελικά στην Ιαπωνία”, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Junko Okawa σε συνέντευξή του.

H αεροπορική εταιρεία (με μερίδιο και στην Jetstar Japan) που έχει επικεντρωθεί μέχρι στιγμής στο full service που προσφέρει σκοπεύει να διευρύνει το φάσμα προϊόντων ναύλου της.

“Καθώς η δημοτικότητα των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους εξαπλώνεται ευρέως στην περιοχή, είναι φυσικό εταιρείες όπως η JAL να επεκταθούν με τη σειρά τους και σε αυτόν τον τομέα”, δήλωσε ο Kyouko Amemiya, σύμβουλος της SBI Securities Co στο Τόκιο.

Πέρυσι έληξε ο περιορισμός από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας που εμπόδιζε οποιαδήποτε σημαντική επέκταση στο πλαίσιο της διάσωσης της JAL από την πτώχευση πριν από πολλά χρόνια και τώρα η εταιρεία είναι έτοιμη να πάρει τις δικές της αποφάσεις.

Εκτός από την Jetstar Japan, η Vanilla Air, η AirAsia και η Peach Aviation Ltd δίνουν μάχη για να προσελκύσουν όσους ταξιδεύουν στην Ιαπωνία, αλλά τα οικονομικά προσιτά και γρήγορα τραίνα της χώρας κερδίζουν στον σκληρό ανταγωνισμό στα εγχώρια ταξίδια.

Η χώρα, παρουσίασε ρεκόρ 28,7 εκατομμυρίων με βάση τα στοιχεία του Ιαπωνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Η JAL στοχεύει στο 50% όλων των εσόδων από διεθνείς επιβάτες έως το 2020, όταν το Τόκιο φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ο Junko Okawa.