Εγινε παρεξήγηση και εξήγηση  δεν δόθηκε -τουλάχιστον επίσημα- όσον αφορά τις σχέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού (IIPT).

Χρειάστηκε μόνο ένα σύντομο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ζουράμπ Πολολικασβίλι για να καταστρέψει τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και προσδοκιών του Λούις Ντα Αμόρε, ιδρυτή και προέδρου του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι ήταν σθεναρός υποστηρικτής του Λούις Ντα Αμόρε και του ΙΙΡΤ, όμως στο τελευταίο e-mail αφού ο Ζουράμπ Πολολισκαβίλι πήρε τα ινία του οργανισμού, o UNWTO αποφάσισε να μη λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής IIPT – UNWTO, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Ζουράμπ Πολολισκαβίλι προσωπικά δεν ήρθε σε επαφή με τον Λούις Ντα Αμόρε, ούτε δόθηκε καμία περαιτέρω εξήγηση.