krouazierapeiraias2202Οι προοπτικές της Αθήνας και του Πειραιά για την προσέλκυση σημαντικού όγκου επιβατών ως βάση εκκίνησης της κρουαζιέρας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη με το Προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και φορέων Ναυτιλίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μελέτες για να προχωρήσει σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία η υλοποίηση συγκεκριμένων έργων.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας κ. Θ. Κόντες, δήλωσε ότι ο Πειραιάς, έχει ξεχωριστό ρόλο λόγω των πολλαπλών αφίξεων και του home porting και με την συνεχή ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλά και του όγκου των κρουαζιεροπλοίων, είναι αναγκαίος ο σχεδιασμός και νέων εγκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή έτσι ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των πλοίων αλλά και τη διακίνηση από και προς τα πλοία των εκατομμυρίων τουριστών. Οι ανάγκες για σύγχρονες λιμενικές υποδομές αφορούν ολόκληρη τη χώρα, πρόσθεσε ο ίδιος.