Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει σιγά σιγά ο τουρισμός της Αιγύπτου καθώς το πρώτο τρίμηνο του έτους, 37% περισσότεροι τουρίστες έφτασαν στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα για την αιγυπτιακή τουριστική βιομηχανία λόγω πολιτικής ανασφάλειας καθώς και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με τους Αιγύπτιους δημοσιογράφους, πρόσφατα δεν σημειώθηκαν σημαντικές επιθέσεις στη χώρα. Τα προβλήματα ασφάλειας υπάρχουν μόνο στο βόρειο τμήμα του Σινά, αλλά αυτή η περιοχή δεν είναι απαραίτητη για τον αιγυπτιακό τουρισμό. Τα μέτρα ασφάλειας έχουν ενισχυθεί σημαντικά, ιδίως στους αερολιμένες, ενώ κάθε ταξιδιώτης ελέγχεται δύο ή τρεις φορές πριν εισέλθει σε τουριστική εγκατάσταση.

Οι Ρώσοι παραμένουν ακόμα επιφυλακτικοί

Όταν επισκέπτετε κανείς το Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο, κυριαρχούν ασιάτες επισκέπτες, αναφέρουν οι ειδικοί. Οι Ρώσοι τουρίστες δεν έχουν επιστρέψει ακόμη μαζικά, ενώ οι ευρωπαίοι τουρίστες αποφεύγουν τον προορισμό και ταξιδεύουν σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Ισπανία.

Το 2010, μόλις 15 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Αίγυπτο. Το πρώτο τρίμηνο του 2018, η εισροή ήταν 2,38 εκατομμύρια, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση 37% σε σχέση με πέρυσι. Τα έσοδα της αιγυπτιακής τουριστικής βιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 83% την περίοδο αυτή και ανήλθαν σε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ωστόσο, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιστρέψει η Αίγυπτος στους αριθμούς ρεκόρ προτού ξεκινήσουν οι πολιτικές αναταραχές.