Τις non-stop πτήσεις της στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ ξεκινά και πάλι στις 11 Οκτωβρίου η Singapore Airlines ( SIA ), κερδίζοντας ξανά τον τίτλο της αεροπορικής εταιρείας με την μεγαλύτερη εμπορική πτήση στον κόσμο.

Οι πτήσεις από το Lion City απευθείας στο αεροδρόμιο Newark Liberty διαρκούν περίπου 19 ώρες, καλύπτοντας απόσταση 16.700 χιλιομέτρων.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα με το Airbus A350-900 που θα παραδοθεί στην αεροπορική εταιρεία τον Σεπτέμβριο -έχει παραγγείλει ήδη επτά και θα τα παραλάβει όλα μέχρι το τέλος του 2018- και το οποίο διαθέτει 67 θέσεις Business Class και 94 θέσεις Premium Economy.

“Οι πτήσεις θα προσφέρουν στους πελάτες μας τον πιο γρήγορο τρόπο ώστε να ταξιδεύουν μεταξύ των δύο πόλεων με μεγάλη άνεση και θα βοηθήσουν στην αύξηση της σύνδεσης μέσω του κόμβου της Σιγκαπούρης, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής  της SIA Goh Choon Phong.

Η διαδρομή θα αποτελεί τη μόνη πτήση non-stop που συνδέει τη Νοτιοανατολική Ασία με την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Το Changi Airport Group δήλωσε ότι η ζήτηση στην διαδρομή είναι υψηλή και πέρυσι καταγράφηκαν σχεδόν 700.000 μετακινήσεις επιβατών μεταξύ του Singapore Changi Airport και των ΗΠΑ.