Οι αφίξεις τουριστών στο Αμπού Ντάμπι και το Ντουμπάι αυξήθηκαν κατά 3,6% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το α ‘τρίμηνο του 2017, ενώ η πληρότητα δωματίων στα δύο εμιράρια αυξήθηκε κατά 1,2% και 5,7% αντίστοιχα.

Οι αποδόσεις των δωματίων του ξενοδοχείου αυξήθηκαν κατά 3,9% στο Αμπού Ντάμπι και 4,8% στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των τουριστών που έφτασαν στο Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι κατά το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 1,8% και 11% αντίστοιχα και συνολικά, ο αριθμός των τουριστών που συνδέονται με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυξήθηκε κατά 6,5% το 2017 το 2016.

Ο τουριστικός τομέας αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, χάρη στον ακμάζοντα συνεδριακό και επιχειρηματικό τουρισμό και στην εξελιγμένη υποδομή παγκοσμίου επιπέδου που έχει προωθήσει διάσημη θέση της χώρας σε ολόκληρη τη διεθνή σκηνή και έχει μετατρέψει τη χώρα σε σημαντικό παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Αμπού Ντάμπι και το Ντουμπάι είναι τα μεγαλύτερα εμιράτα που συμβάλλουν στη σημαντική ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, με τους κινέζους τουρίστες να έρχονται πρώτοι σε αριθμό, αυξάνοντας το 17,9% κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Οι Ινδοί τουρίστες έρχονται δεύτεροι και αυξήθηκαν κατά 9,6% κατά την ίδια περίοδο, οι τουρίστες που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο διπλασιάστηκαν, ενώ οι τουρίστες των Φιλιππινέζων και Πακιστανών μειώθηκαν σε αριθμό.