Οι Κινέζοι τουρίστες θα πρωταγωνιστούν στα ταξίδια στο εξωτερικό και μέχρι το 2022. Η Euromonitor προβλέπει αύξηση 8,4%, του αριθμού των Κινέζων εξερχόμενων ταξιδιωτών φθάνοντας στα 128 εκατομμύρια ταξίδια στο εξωτερικό μέχρι το 2022.

Με την μεσαία τάξη να αυξάνεται, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η Κίνα θα πρωταγωνιστήσει στον τουριστικό τομέα τα προσεχή έτη.

Το 2018 είναι το έτος τουρισμού Ευρωπαϊκής Ενωσης-Κίνας όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού θα συνεργαστεί στενά με την Εθνική Διοίκηση Τουρισμού της Κίνας για την προώθηση των ευρωπαϊκών προορισμών στους κινέζους ταξιδιώτες.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ Ευρώπης και Κίνας και έχει ως στόχο να διευκολύνει τους κινέζους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν την Ευρώπη αυξάνοντας τον αριθμό των συνδέσεων και βελτιώνοντας τις διαδικασίες εφαρμογής των θεωρήσεων.

Κίνηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και έξυπνη από την πλευρά της Ευρώπης, αφού η κινεζική κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση ταξιδιών στην Νότια Κορέα λόγω πολιτικών εντάσεων και οι ταξιώτες αναζητούν άλλους προορισμούς.

Καθώς οι Κινέζοι θα είναι πιο εύκολο να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, ο κλάδος θα δει περισσότερους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες.

Κι αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τουριστικούς πράκτορες και εταιρείες δραστηριοτήτων, επισημαίνει η έρευνα επειδή αυτοί οι επισκέπτες είναι ήδη εξοικειωμένοι με την τοπική κουλτούρα και γλώσσα και ξέρουν τι να περιμένουν στον προορισμό.

Οι επαγγελματίες του κλάδου τονίζεται θα πρέπει να δημιουργήσουν περιηγήσεις και δραστηριότητες που θα προσελκύσουν μια από τις πιο σημαντικές αγορές ταξιδιωτών.