Αύξηση στον αριθμό των επιβατών που διακινούνται στα αεροδρόμια της Κύπρου, καταγράφει η Hermes Airports, και αυτό, παρά τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία που εμφανίζουν μικρή μείωση σε σχέση με τις προβλέψεις που είχαν γίνει στην αρχή της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός του συνόλου των επιβατών που διακινήθηκαν τους πρώτους πέντε μήνες φέτος από τα δύο αεροδρόμια ήταν 3,269,801 επιβάτες. Η επιβατική κίνηση για τους πρώτους 5 μήνες καταγράφει αύξηση της τάξης του 9.9% που αντιστοιχεί σε διακόσιες ενενήντα τρεις χιλιάδες τριακόσιους πενήντα τουρίστες, περισσότερους σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2017.

Τα στατιστικά της Hermes για το Μάϊο μόνο, εξακολουθούν να δείχνουν αυξητική τάση με τους επιβάτες να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, για ένα μόνο μήνα. Από την 1η Μαΐου έως τις 31 του μηνός διακινήθηκαν και στα δύο αεροδρόμια 1,085,247 επιβάτες, σύμφωνα με τον κο Ασπρή.

Η αύξηση για τον Μάιο σε σχέση με το 2017 στα αεροδρόμια της Κύπρου, είναι 7,1%, δηλαδή 72χιλ 265 επιβάτες. Η Hermes δηλώνει αισιόδοξη ότι η αυξητική πορεία στη διακίνηση των επιβατών θα συνεχιστεί, δήλωσε ο κος Ασπρής, προβλέποντας το 2018 να κλείσει με αύξηση που θα ξεπεράσει το 6% σε σχέση με την περσινή χρονιά που είχε καταγραφεί ιστορικό ρεκόρ, στη διακίνηση στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου.

Πηγή : Cyprus Times