Την κατάκτηση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας έχει βάλει στόχο της η Airbnb. Για το λόγο αυτό η πλατφόρμα ενοικίασης καταλυμάτων υπέγραψε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία λογισμικού Availpro, η οποία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 10.000 boutique ξενοδοχείων στην Ευρώπη και την Ασία.

Χάρη σε αυτή τη συμφωνία, τα ξενοδοχεία που ανήκουν στη βάση της Availpro θα είναι πλέον διαθέσιμα στο Airbnb και οι κρατήσεις και οι τιμές θα συγχρονίζονται σε πραγματικό χρόνο και αυτόματα μεταξύ των δύο πλατφορμών.

Η εν λόγω επιχειρηματική κίνηση συνεργασίας είναι η δεύτερη για την Airbnb στο στόχο της να κερδίσει τον πόλεμο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας ενάντια στο σύστημα κρατήσεων των Booking.com και Hotels.com.

Τα καταλύματα που θα ενταχθούν στον εκτεταμένο κατάλογο διαμονής της Airbnb είναι αποκλειστικά μικρά έως μεσαία boutique ξενοδοχεία.

Τα ξενοδοχεία που περιλαμβάνονται στη βάση της Availpro βρίσκονται στη Γαλλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ανατολική Ευρώπη.

Οι όροι είναι ίδιοι με κάθε άλλο ιδιοκτήτη που είναι ήδη μέρος της πλατφόρμας Airbnb: προμήθεια 3% έως 5% για τον οικοδεσπότη και 5% με 15% για τον επισκέπτη.