Την αναμόρφωση‭ ‬και‭ τον ‬εκσυγχρονισμό‭ ‬του θεσμικού‭ ‬πλαισίου‭ για ‬το‭ ‬Πρόγραμμα‭ ‬Δημοσίων‭ ‬Επενδύσεων -το οποίο‭ ‬υπάρχει‭ ‬από‭ ‬το‭ 1955‭ και δεν ‬μπορεί‭ ‬να‭ ‬ανταποκριθεί‭ ‬στις σύγχρονες ανάγκες- καθώς και συγκεκριμένες πολιτικές για την ενίσχυση της βιομηχανίας, προανήγγειλε από την ομιλία του κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Οπως τόνισε μεταξύ άλλων τις δύο μείζονος σημασίας νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επιχειρηματικότητα, θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι νέες ρυθμίσεις είναι προιόν διαλόγου με την αγορά και “δεν νομοθετούμε ερήμην των πολιτών και των φορέων αλλά σε διαρκή διάλογο‭ και ‬συνεννόηση‭ ‬μαζί‭ ‬τους.‭ Οι‭ ‬‬πόρτες‭ ‬του υπουργείου Οικονομίας είναι και θα παραμείνουν ανοιχτές”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Χαρίτσης.

Η δουλειά αυτή, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας στο θεσμικό επίπεδο, “συμπληρώνει την πολύ σημαντική προσπάθεια‭ ‬που‭ ‬‬κάνουμε‭ ‬στον‭ τομέα‭ ‬της‭ ‬‬χρηματοδότησης‭ ‬της οικονομίας.

Προσπάθεια που έφερε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων‭ ‬και‭ ‬στην‭ ‬αξιοποίηση‭ ‬των‭ ‬πόρων‭ ‬του‭ ‬Σχεδίου‭ ‬Γιούνκερ”.

Σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις κατόπιν παρεμβάσεων του υπουργείου Οικονομίας στο πολυνομοσχέδιο, στόχο έχουν την συνολικότερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος όπως μεταξύ άλλων οι νόμοι για την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης και σύστασης επιχειρήσεων, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το γραφειοκρατικό βάρος.