Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ξενοδοχείο Avant Mar στη Νάουσα της Πάρου, φέρνοντας μια νέα εποχή φιλοξενίας στις Κυκλάδες.
Η νέα ξενοδοχειακή άφιξη από την Grivalia Hospitality θέτει ψηλά τον πήχη των ξενοδοχειακών προδιαγραφών αλλά και της γαστρονομικής σκηνής του νησιού μέσα από το Matsuhisa Paros που θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες στις 15 Ιουλίου.
Σε ιδανική τοποθεσία πάνω στην παραλία Πιπέρι, το Avant Mar συνδυάζει μοναδικά την αύρα της θάλασσας και την αίσθηση του κυκλαδίτικου καλοκαιριού.
Ο κ. Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality, δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να καλωσορίζουμε και επίσημα το Avant Mar στην Πάρο. Το Avant Mar ήρθε για να δώσει νέα πνοή στον αγαπημένο αυτόν τόπο και να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν που προσφέρεται εδώ. Έπειτα από μία πολύ επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο, το νέο boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι σε όλα τα επίπεδα έτοιμο για να υποδεχτεί επισκέπτες από όλον τον κόσμο και να τους προσφέρει μία εμπειρία φιλοξενίας πολύ υψηλών προδιαγραφών».
Η κυρία Άννα Ασημακοπούλου, General Manager του Avant Mar, δήλωσε: «Περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία αυτή τη μέρα, το Avant Mar είναι πλέον έτοιμο να σας υποδεχθεί στην καρδιά του καλοκαιριού αλλά και στην καρδιά της Πάρου».
Avant Mar: Με έμπνευση από τις Κυκλάδες
Με όνομα που εμπνέεται από τον μετα-μοντερνισμό και το κίνημα της “Avant Garde”, όπως αναφέρει η εταιρεία, το Avant Mar παρουσιάζεται στο κοινό, πέρα από τις συμβατικές νόρμες και συγκεκριμένα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν νέες διαστάσεις φιλοξενίας. Μπροστά από τη θάλασσα σημαίνει το όνομά του, ενώ εκεί στηρίζεται και το λογότυπο του ξενοδοχείου, που απεικονίζει το αλμυρίκι. Σε ξεχωριστή θέση σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, αλλά και στην πραγματική του διάσταση στην παραλία Πιπέρι, το σύμβολο των παραλιών της Μεσογείου, το αλμυρίκι εμπεριέχει όλη την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού εκφράζοντας απόλυτα τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου.
Αίσθηση κυκλαδίτικης φιλοξενίας
Με δυναμικότητα 38 δωματίων, συμπεριλαμβανομένων επτά πολυτελών σουιτών, καθεμία με ιδιωτική plunge pool, καθώς και της “The Avant Mar Premium Sea View Suite”, η διαμονή στο Avant Mar αντικατοπτρίζει την αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία.
Όλα τα δωμάτια έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια με κύριο υλικό το λευκό μάρμαρο. Κάθε στοιχείο εναρμονίζεται με το νησί, όπως το δάπεδο, που τοποθετείται τόσο στα δωμάτια όσο και στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου και το οποίο αποτελεί μία σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού πλακόστρωτου που συναντάται σε οικισμούς του νησιού, αυτή τη φορά με ακανόνιστες πλάκες λευκού μαρμάρου και υπόλευκους αρμούς.
Το ξενοδοχείο απλώνεται γύρω από μια πισίνα μήκους 55 μέτρων, η οποία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργεί την αίσθηση ένωσης με τη θάλασσα.
Η εσωτερική σχεδίαση του Avant Mar αντλεί έμπνευση από το φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον του ελληνικού νησιωτικού τοπίου. Στόχος της αρχιτεκτονικής μελέτης του Tense Architecture Network με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ, Τηλέμαχο Ανδριανόπουλο, ήταν η δημιουργία ενός αυθεντικού χώρου φιλοξενίας που να ανταποκρίνεται σε υψηλές προδιαγραφές και απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα να διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του τόπου και της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.
Στον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου απαντώνται στοιχεία της παριανής αρχιτεκτονικής, όπως καμάρες, εσοχές, γεωμετρικά μοτίβα και ακανόνιστα σχήματα.
Matsuhisa Paros: Ο γαστρονομικός προορισμός της Πάρου
Το Avant Mar καλωσορίζει για πρώτη φορά το global brand Matsuhisa στην Πάρο και συστήνει τη Nobu-Style Cuisine προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Ο τρισδιάστατος ανάγλυφος τοίχος στην είσοδο οδηγεί σε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που απλώνεται σε έναν μεσογειακό κήπο προϊδεάζοντας τον επισκέπτη για μια έντονη γευστική εμπειρία με φόντο το Αιγαίο. Παράλληλα, η ιαπωνική αισθητική ενσωματώνεται συνολικά στην αρχιτεκτονική του εστιατορίου, με ήπιες καμπύλες και ξύλινους κυλινδρικούς σκελετούς, προσθέτοντας στοιχεία εναρμόνισης στον συνολικό χώρο. Μεταξύ των επιλογών, συναντάμε signature πιάτα του Matsuhisa, όπως το new style sashimi, καθώς και το κλασικό black cod miso, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει το sushi bar.
Το ταξίδι στη γεύση στο Avant Mar συμπληρώνει η γαστρονομική πρόταση του all day restaurant Thymes με την υπογραφή του Chef, Δημήτρη Κατσάνου σερβίροντας πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό δίπλα στην πισίνα.
Ιδιαίτερη γωνιά του ξενοδοχείου αποτελεί το pastry shop Figs, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας.
Η εμπειρία διακοπών ολοκληρώνεται στη wellness area για στιγμές ευεξίας και αναζωογόνησης. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν το Ancient-Greek Full Body Massage, μία θεραπεία με βαθιές ρίζες στην ελληνική αρχαιότητα, αλλά και το Cinq Mondes Relaxing Oriental Full Body Massage, ένα αυθεντικό και χαλαρωτικό μασάζ εμπνευσμένο από τις μαροκινές παραδόσεις του χαμάμ.
Ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο απλώνεται η παραλία Πιπέρι με την αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της.