Αυξάνεται συνεχώς η συνειδητοποίηση των Ινδών για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα στα ταξίδια τους, σύμφωνα με έρευνα της Agoda.

Ειδικότερα, το 87% των Ινδών ταξιδιωτών δίνουν προτεραιότητα στα βιώσιμα ταξίδια. Ανέφεραν ότι τα οικονομικά κίνητρα, η πρόσβαση σε φιλικά προς το περιβάλλον ταξιδιωτικά πακέτα και καλύτερες πληροφορίες για το πώς να ταξιδεύουν βιώσιμα θα μπορούσαν να τους παρακινήσουν να υιοθετήσουν πιο πράσινες πρακτικές κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από δέκα χιλιάδες συμμετέχοντες από δέκα ασιατικές αγορές μέσω της πλατφόρμας της Agoda, αποκαλύπτοντας ένα ευρύ ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα:

  • Σχεδόν το 80% των ταξιδιωτών εξέφρασε την προθυμία να ταξιδέψει πιο βιώσιμα.
  • Το 18% να δεσμεύεται να μεγιστοποιήσει τις προσπάθειές του για βιώσιμα ταξίδια.

Το 22% σπάνια εξετάζει τη βιωσιμότητα των ταξιδιωτικών του επιλογών, με τους Ιάπωνες ταξιδιώτες να δείχνουν τη μικρότερη ανησυχία στο 45%, σε αντίθεση με μόλις το 8% των Φιλιππινέζων ταξιδιωτών.

Τα οικονομικά κίνητρα βασικό κίνητρο για την υιοθέτηση βιώσιμων ταξιδιωτικών συνηθειών

Στην Έρευνα Eco Deals, η Agoda διερεύνησε τι θα μπορούσε να ενθαρρύνει περαιτέρω βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές σε διάφορες αγορές.

Τα οικονομικά κίνητρα προσδιορίστηκαν ως ο πιο πειστικός παράγοντας, με κατά μέσο όρο το 45% των ερωτηθέντων σε όλες τις αγορές να προτιμούν τις εκπτώσεις και τα κίνητρα.

Αυτή η προτίμηση ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Σιγκαπούρη (58%), την Ταϊβάν (54%) και την Ινδονησία (47%), με το 41% των Ινδών ταξιδιωτών να θεωρούν τα οικονομικά κίνητρα ως κύριο κίνητρο.

Τα βιώσιμα ταξιδιωτικά πακέτα, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων φιλικών προς το περιβάλλον και υποστήριξης για τοπικά έργα, ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή, ιδιαίτερα μεταξύ των ταξιδιωτών από τις Φιλιππίνες (28%), το Βιετνάμ (24%) και την Ταϊλάνδη (23%).

Οι 3 κορυφαίες βιώσιμες ταξιδιωτικές πρακτικές :

  • Υποστήριξη τοπικών κοινωνιών, έργα διατήρησης 29%.
  • Επιλογή πιο βιώσιμων μετακινήσεων 18%.
  • Ανακύκλωση, μείωση απορριμμάτων (π.χ. προγράμματα επαναχρησιμοποίησης πετσετών / λευκών ειδών) 17%.

Στην Ασία, η δεύτερη πιο δημοφιλής φιλική προς το περιβάλλον πρακτική που εντοπίστηκε ήταν η ανακύκλωση και η μείωση των απορριμμάτων (20%), όπως η επαναχρησιμοποίηση πετσετών και κλινοσκεπασμάτων.

Ακολούθησε στενά η συμμετοχή σε δραστηριότητες και περιηγήσεις με επίκεντρο τη διατήρηση (17%). Άλλα σημαντικά μέτρα περιλαμβάνουν την επιλογή καταλυμάτων που έχουν κερδίσει διαπιστευτήρια βιωσιμότητας, την κατάταξη στην τέταρτη θέση και την προτίμηση πιο πράσινων επιλογών μεταφοράς, που ήρθαν στην πέμπτη θέση.