Από τον Ιανουάριο του 2025, η Air France θα εισάγει μια νέα γαστρονομική εμπειρία για επιβάτες La Première και Business Class που ταξιδεύουν από το Τόκιο-Χανέντα και την Οσάκα-Κανσάι προς το Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ.

Σε συνεργασία με τον Olivier Chaignon, έναν Γάλλο σεφ με τριπλό αστέρι Michelin, η αεροπορική εταιρεία αποκαλύπτει μενού που συνδυάζουν τη γαλλική γαστρονομική μαεστρία με εποχιακά ιαπωνικά υλικά.

Μια σύντηξη πολιτισμών στα 35.000 πόδια

Ο Olivier Chaignon έχει δημιουργήσει σχολαστικά 12 ξεχωριστά πιάτα για κάθε ταξιδιωτική κατηγορία, με μια ποικιλία επιλογών, όπως πιάτα για χορτοφάγους, κρέας, πουλερικά και ψάρια. Τα μενού του ενσωματώνουν μια αρμονική συγχώνευση γαλλικού σαβουάρ και των καλύτερων ιαπωνικών προϊόντων, επιδεικνύοντας την εμπειρία του ως επικεφαλής σεφ στο διάσημο εστιατόριο του Τόκιο, L’Osier.

Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα ορόσημο για την Air France, καθώς είναι η πρώτη φορά που η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται με κορυφαίο Γάλλο σεφ για να σχεδιάσει μενού σε πτήσεις που αναχωρούν από την Ιαπωνία. Η πρωτοβουλία αντανακλά τη δέσμευση της Air France να βελτιώσει την εμπειρία της στο φαγητό κατά τη διάρκεια της πτήσης, συνεργαζόμενη με γαστρονομικά ταλέντα παγκόσμιας κλάσης.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για μείωση της σπατάλης τροφίμων, η Air France επιτρέπει στους επιβάτες της Business Class να προεπιλέγουν τα κύρια πιάτα τους, διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα ενώ προάγουν τη βιώσιμη κατανάλωση. Αυτή η υπηρεσία θα είναι επίσης διαθέσιμη για πτήσεις που αναχωρούν από την Ιαπωνία, σύμφωνα με τις πρακτικές οικολογικής συνείδησης της αεροπορικής εταιρείας.

Συνεχίζοντας ένα γαστρονομικό ταξίδι

Η συνεργασία της Air France με τον Olivier Chaignon εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της ως ηγέτης στο φαγητό κατά την πτήση, υποσχόμενη στους επιβάτες μια απαράμιλλη γαστρονομική εμπειρία. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί παράδειγμα της αφοσίωσης της αεροπορικής εταιρείας στην αναβάθμιση των ταξιδιών μέσω της εξαιρετικής κουζίνας, με έμφαση στα τοπικά υλικά και τη γαλλική έμπνευση.

Από το Τόκιο και την Οσάκα μέχρι το Παρίσι και πέρα, η Air France συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει την τέχνη της πτήσης με τις χαρακτηριστικές γκουρμέ προσφορές της, ανοίγοντας το δρόμο για αξέχαστα ταξίδια το 2025 και μετά.

«Για τους πελάτες της Air France, ήθελα να δημιουργήσω κομψή, γκουρμέ κουζίνα, προβάλλοντας ιαπωνικά προϊόντα διατηρώντας παράλληλα τη γαλλική γεύση και πνεύμα», λέει ο σεφ.