Από την ηλιακή ενέργεια έως τη συγκομιδή του νερού της βροχής, τα ξενοδοχεία δίνουν την δική τους μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και το Armani Hotel Dubai, το οποίο βρίσκεται στον εντυπωσικό ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα -το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, με ύψος 827 μέτρα- δεν αποτελεί εξαίρεση.
Το ξενοδοχείο προωθεί πρωτοβουλίες για την αειφορία και έχει συνεργαστεί με την κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας Winnow για να αποφευχθεί η σπατάλη των τροφίμων.
Η Winnow πιστεύει ότι τα τρόφιμα είναι υπερβολικά πολύτιμα για να τα σπαταλούν και ότι η τεχνολογία μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε.
Η ομάδα της έχει μεγάλη εμπειρία με εκατοντάδες κουζίνες ανά τον κόσμο και γνωρίζει ότι τόσο η υπηρεσία τροφίμων όσο και το προσωπικό της φιλοξενίας είναι υπό πίεση για την επίτευξη στενών στόχων κέρδους και ζημιών, την ευχαρίστηση των πελατών, τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της κουζίνας και την ανάλυση του τρόπου βελτίωσης και διατήρησης της ανταγωνιστικότητας.
Το ξενοδοχείο έχει ήδη επιτύχει το στόχο της μείωσης της σπατάλης τροφίμων κατά 80% μέσω ενός τεχνολογικού προγράμματος και κατευθύνεται προς τα μηδενικά απόβλητα τροφίμων στον χώρο υγειονομικής ταφής.
Το Armani Hotel Dubai είναι τώρα εξοπλισμένο με τις έξυπνες κλίμακες του Winnow για να βοηθήσει τους σεφ να εντοπίζουν τα απόβλητα τροφίμων γρήγορα και με ακρίβεια. Η κλίμακα καταγράφει αυτόματα το βάρος, και το προσωπικό της κουζίνας επιλέγει τον λόγο και προσδιορίζει το αντικείμενο / πιάτο χρησιμοποιώντας το tablet που είναι προσαρτημένο στην κλίμακα.
Άλλα μέτρα που εφαρμόζει το Armani Hotel Ντουμπάι είναι η εκπαίδευση των σεφ ώστε να μην αναμειγνύουν τα απόβλητα τροφίμων με τα γενικά απόβλητα στην κουζίνα τους. Η ομάδα του ξενοδοχείου διαχωρίζει τα απόβλητα στην πηγή, -πέρα της κομποστοποίησης των απορριμμάτων τροφίμων- γεγονός που μειώνει την ποσότητα που αποστέλλεται στους χώρους υγειονομικής ταφής.
Μια μηχανή ανακύκλωσης απορριμμάτων τροφίμων έχει εγκατασταθεί στην κουζίνα για να επιτύχει το στόχο των αποβλήτων μηδενικών τροφίμων.
Το μηχάνημα είναι σε θέση να στεγνώσει τα τρόφιμα που απομένουν από τους μπουφέδες και το κυλικείο του προσωπικού και μετατρέπει 70-80 κιλά απορριμμάτων τροφής ανά φορτίο σε σκόνη κομποστοποίησης 14-15 κιλών.
Με αυτό τον τρόπο μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα του ξενοδοχείου και μετατρέπει τα απόβλητα τροφίμων σε θρεπτικά συστατικά του εδάφους για χρήση σε αγροκτήματα και διαμορφωμένες περιοχές.