Την ελληνική επιχειρηματική αποστολή, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα στην Κίνα, ακολούθησε το Corallia, αναζητώντας σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και αναδεικνύοντας το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας.
Ανάμεσα στους 40 επιχειρηματίες και εκπροσώπους θεσμικών φορέων ο καθ. Βασίλειος Μακιός, General Director τουCorallia, συμμετείχε στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με επιχειρηματικούς και κρατικούς φορείς της Κίνας και παρουσίασε στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ του Πεκίνου και της Σαγκάης την ικανότητα της Ελλάδας στον τομέα των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας. Τον καθ. Β. Μακιό συνόδευε ο Δρ. Αθανάσιος Πότσης, Πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του si-Cluster. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Μακιός εστίασε στα τεχνολογικά επιτεύγματα των εταιρειών μελών των οικοσυστημάτων καινοτομίας, gi-Cluster, mi-Clusterκαι si-Cluster, που υποστηρίζει το Corallia, αναδεικνύοντας την υψηλής ποιότητας έρευνα και καινοτομία που παράγει το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων από την Κίνα.
Από τις κατ’ ιδίαν B2B συναντήσεις, ιδιαίτερης σημασίας, αποτελεί η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του si-Cluster και της CAST (Κινέζικης Ακαδημίας Διαστημικής Τεχνολογίας), που επισφραγίζει τις διαπραγματεύσεις που είχαν προηγηθεί κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων της CAST στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο. Τη συμφωνία υπέγραψαν οι κ.κ. Βασίλειος Μακιός, Θανάσης Πότσης και Zhen Pan, Director Europe & Asia της CAST.
Συναντήσεις πραγματοποιηθήκαν, επίσης με εκπροσώπους της VOLINCO (China Volant Industry Co Ltd.) και CASIC(China Aerospace Science & Industry Corporation) με στόχο την αναζήτηση νέων ευκαιριών ανάπτυξης και επέκτασης της επιχειρηματικής δραστηριότητας των ελληνικών εταιρειών του κλάδου στην κινεζική αγορά.
Ο καθ. Βασίλειος Μακιός, ανέφερε σχετικά με τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής: «Τα αποτελέσματα της αποστολής ήταν ιδιαίτερα παραγωγικά για την ελληνική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας. Η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του si-Cluster και της CAST, καθώς και οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη διεύρυνση συνεργασιών σε τομείς όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα μέλη του gi-Cluster, ανοίγουν νέες προοπτικές διεθνοποίησης στις ελληνικές επιχειρήσεις και ενισχύουν την προσέλκυση επενδύσεων που θα αποφέρουν συνολικά οφέλη στην ελληνική οικονομία».