Η Etihad Airways, εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και επίσημος αεροπορικός συνεργάτης του Taste of Sydney, έστεψε τον Harry Stockdale – Powell, του Bouche on Bridge, νικητή τoυ διαγωνισμού Taste the World στο Σίδνεϊ στις 12 Μαρτίου.
Το βραβείο Taste the World απονέμεται στον μάγειρα που ενσαρκώνει καλύτερα την φιλοσοφία φαγητού της Etihad Airways, η οποία έχει ως στόχο να παρέχει αξιόλογες γαστρονομικές εμπειρίες στους επιβάτες της καθ’όλη σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Οι δημιουργίες των chefs αξιολογήθηκαν ανεξάρτητα, από μία ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία αποτελούνταν από έναν Inflight Chef της Etihad Airways, έναν ειδικό γευσιγνωσίας και μέσα μαζικής ενημέρωσης του Σίδνεϊ που ασχολούνται με το φαγητό. H Etihad Airways θα προσφέρει δωρεάν μεταφορά και διαμονή στον Harry Stockdale προκειμένου αυτός να συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού – Taste of Abu Dhabi – τον Νοέμβριο του 2017. Θα διαγωνιστεί στο θέατρο Taste the World της Etihad Airways, εκπροσωπώντας το Σίδνεϊ και το Bouche on Bridge.
Το νικητήριο πιάτο στο Taste the World του Taste of Sydney ήταν σουβλάκια καγκουρό με σάλτσα από κάσιους, φτιαγμένο από ψαρονέφρι άγριου καγκουρό Τασμανίας μαριναρισμένο και ψημένο στα κάρβουνα, σερβιρισμένο με σάλτσα από κάσιους.
Ο Harry Stockdale – Powell, Executive Chef στο Bouche on Bridge, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η ανάδειξή μου ως νικητής του Taste the World το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ανυπομονώ να εκπροσωπήσω το Taste of Sydney στους τελικούς του Νοεμβρίου, και να προβάλω τα καλύτερα προϊόντα της Αυστραλίας στο Άμπου Ντάμπι».
Ο Patrick Pierce, Etihad Airways Vice President Marketing and Partnerships, δήλωσε: «Η Etihad Airways είναι ενθουσιασμένη που ο Harry Stockdale – Powell κέρδισε το βραβείο Taste the World. Επέδειξε καινοτόμες τεχνικές μαγειρέματος και χρήση συστατικών για τη δημιουργία ενός πραγματικά αξιοσημείωτου πιάτου. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον Harry στο σπίτι μας και στο Taste of Abu Dhabi τον Νοέμβριο.
«Η Etihad Airways αντλεί έμπνευση από τα καλύτερα εστιατόρια και ανερχόμενους μάγειρες από γαστρονομικές πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο, και σερβίρει φαγητό, τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα, με στυλ και κομψότητα που έχουν γίνει συνώνυμα με το εμπορικό σήμα της Etihad Airways».
Ο Justin Clarke, Director of Taste Festivals Ltd, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία μας με την Etihad Airways. Η δέσμευσή τους να ηγούνται των αεροπορικών εταιρειών σε γαστρονομικές απολαύσεις, είναι συναρπαστική και αποτελεί απόδειξη του ταιριάσματος των εμπορικών σημάτων της Etihad Airways και των φεστιβάλ Taste. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Etihad και τους νικητές του Taste the World, καθώς συνεχίζουν να εμπνέουν και να καινοτομούν».
Ο Murray Reasοn, , Etihad Airways Inflight Chef, σχολίασε σχετικά με τον εκλεκτό αυτό διαγωνισμό: «Το επίπεδο της πρωτοτυπίας που έδειξαν όλοι οι chefs στο Taste the World πρέπει να γιορταστεί. Τους συγχαίρω για τις μαγειρικές τους αξίες και το εμπνευσμένο πάθος τους για το επάγγελμα τους. Ανυπομονώ για τους τελικούς στο σπίτι μας, το Αμπού Ντάμπι, αργότερα μέσα στο έτος».
Η Etihad Airways πραγματοποιεί συνολικά 42 εβδομαδιαίες πτήσεις από το Μπρίσμπεϊν, το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και το Περθ προς το Αμπού Ντάμπι, απ΄όπου οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται σε πτήσεις προς περισσότερους από 100 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.