Το Galaxy Bar & Restaurant στον τελευταίο όροφο του Hilton δημιουργεί ένα αξέχαστο καλοκαιρινό σκηνικό.Με πανοραμική θέα της Αθήνας που καθηλώνει, ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικου resort και γεύσεις που σε ταξιδεύουν, το Galaxy Bar & Restaurant ανακοινώνει το νέο του μενού.

Ο Executive Chef του Hilton, Κώστας Αθανασίου και ο Chef του Galaxy, Παναγιώτης Αναστασίου εμπνέονται από ελληνικά προϊόντα και χρησιμοποιούν προχωρημένες τεχνικές, για να παρουσιάσουν παραδοσιακές συνταγές σε μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή, όπως είναι η Αθηναϊκή σαλάτα με ροφό ποσέ, μαγιονέζα, σφαίρες ούζου και κράκερ ταπιόκας με μελάνι σουπιάς, το παστίτσιο με χειροποίητα ραβιόλι, το αρνί μπρεζέ, η σως μπεσαμέλ με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και η τάρτα με μακρυλίσιο τυρί Σαμοθράκης και λιαστή τομάτα.

Ένα πιάτο που ξεχωρίζει είναι το ριζότο με σος φρέσκιας τομάτας, coulis κόκκινης πιπεριάς, μελιτζάνα, ψητό κουκουνάρι και αφρό φέτας, ενώ ενδιαφέρον έχουν και τα μπουκατίνι με θαλασσινά, ούζο, αυγοτάραχο Μεσολογγίου και μάραθο που κρύβουν στην απολαυστική γεύση τους την «τσαχπινιά» μιας σως miso.

Τα κυρίως πιάτα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ελληνικό μπέργκερ με γυλωμένη μανούρα Σίφνου, ροφό στιφάδο με παλαιωμένο ξύδι μπαλσάμικο και ένα διαφορετικό πολίτικο χουνκιάρ με σιγοψημένο αρνάκι, κροκέτα από γλυκάδια και πουρέ μελιτζάνας με γιαούρτι και πετιμέζι.

Το sushi bar του Galaxy ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις των φανατικών του είδους. Κλασικό και αγαπημένο, το Dragon Roll με γαρίδα panko, αβοκάντο και γλάσο teriyaki.

Όσο για τα γλυκά, αποτελούν τον ιδανικό επίλογο για μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από τ’ αστέρια: τάρτα μάνγκο με λάιμ, παγωτό καρύδα και ροζ πιπέρι, μπακλαβάς με νότες περγαμόντου και παγωτό χαλβά και πανακότα ελληνικού καφέ με λουκούμι τριαντάφυλλο.