Το όνομα “Galaxy” δεν έχει επιλεγεί τυχαία. Ο τελευταίος όροφος του Hilton Αθηνών μοιάζει ν’ αγγίζει τ’ αστέρια και ν’ αποτελεί πύλη εισόδου σε άλλο Γαλαξία. Πρώτη εντύπωση: η συγκλονιστική θέα! Όλη η Αθήνα απλώνεται μπροστά σου: Ακρόπολη, Λυκαβηττός, Πειραιάς, Πύργος Αθηνών, Λόφος Υμηττού, φωτισμένες λεωφόροι, δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις. Ο ορισμός της πανοραμικής θέας, που σε συγκινεί και σε συνεπαίρνει. Αυτό το σκηνικό «σηκώνει» ένα καλό κρασί κι ένα ωραίο δείπνο.
Ο Executive Chef Κώστας Αθανασίου χρησιμοποιεί προϊόντα από την ελληνική γευστική παράδοση και τα διανθίζει με διεθνείς αναφορές. Για αρχή, επιλέξτε το αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι μαριναρισμένο σε κρητική τσικουδιά με κρέμα αβοκάντο, τη σαλάτα ρόκα με λούτζα, αφρό από κοπανιστή Μυκόνου, μαρμελάδα σύκο και ψητά φουντούκια και τη ζεστή τάρτα τυριού με βιολογικό μέλι και ροδάκινο. Συνεχίστε με φρέσκα ταλιολίνι με απάκι, βιολογικό αυγό και νιφάδες μαύρης τρούφας, ριζότο με θαλασσινά και πούδρα από αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κοτόπουλο με κριθαρότο αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης και αρνίσιο φιλέτο μαγειρεμένο σε κενό αέρος με μους από πιπεριά Φλωρίνης και σος γιαουρτιού. Η σχάρα είναι από τα δυνατά σημεία του Galaxy με το φιλέτο strip loin ωρίμανσης 30 ημερών και το Black Angus Rib-Eye steak να κλέβουν την παράσταση.
Το sushi bar του Galaxy ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις των φανατικών του είδους. Κλασικά και αγαπημένα είναι το Dragon Roll, ένα πιάτο-αναπαράσταση της φιγούρας του δράκου, με γαρίδα panko, αβοκάντο και γλάσο teriyaki και το Surf ‘n’ Turf με φιλέτο μοσχάρι, γαρίδα panko και πικάντικη μαγιονέζα. Νέες αφίξεις, το Octopus Maki με χταπόδι, καβούρι και αβοκάντο και το Scallop Maki με χτένι, γαρίδα panko και αγγούρι.
Ιδανικός επίλογος, το πρωτότυπο γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από κρόκο Κοζάνης, παγωτό βανίλια και σος ελληνικού καφέ, η δροσερή πανακότα σε σούπα φράουλας και η εντυπωσιακή σφαίρα σοκολάτας Valrohna με μπισκότο σοκολάτας και σορμπέ από φρούτα του πάθους.