Αν και ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί ανερχόμενη τάση, η θεωρία από την πράξη απέχει. Τουλάχιστον για τους Αμερικανούς και την τοπική κουζίνα στα ταξίδια τους.
Το ενδιαφέρον για τη δοκιμή της τοπικής κουζίνας, ξεπερνά το ποσοστό των ταξιδιωτών που πραγματικά περνούν από τη σκέψη στη γεύση.

Έρευνα της Jetcost αποκαλύπτει ότι τα τρία πέμπτα των Αμερικανών δεν δοκιμάζουν την τοπική κουζίνα στα ταξίδια τους.
Επτά στους δέκα παραδέχθηκαν ότι τρώνε κυρίως από τα McDonald’s και τα KFC.

Από τους 4.200 ερωτηθέντες της έρευνας, το 20% είπε ότι ψάχνει αμερικανικό φαγητό στα ταξίδια του στο εξωτερικό αποφεύγοντας όσο γίνεται την τοπική κουζίνα.

Οι λόγοι που δεν δοκιμάζουν

  1. Δεν αρέσει η όψη ή τη μυρωδιά του (29%)
  2. Προτιμούν να φάνε αυτό που ήδη γνωρίζουν (22%)
  3. Είχε μια κακή εμπειρία στο παρελθόν (18%)
  4. Φοβούνται πως θα αρρωστήσουν (15%)

Η γαστρονομία επηρεάζει όπως φαίνεται τις ταξιδιωτικές επιλογές των Αμερικανών. Η Κίνα (17%), η Ινδία (15%) και το Βιετνάμ (14%) είναι τρεις προορισμοί που οι Αμερικανοί αποφεύγουν εξαιτίας του φαγητού.
Παρόλα αυτά, το 59% δεν αποκλείει καμία άλλου είδους τοπική δραστηριότητα ή επίσκεψη σε αξιοθέατα.