Όταν πρόκειται για τους ταξιδιώτες πολυτελείας και τις επιθυμίες τους για διακοπές, το φαγητό είναι σίγουρα καθοριστικός παράγοντας.

Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών ταξιδιωτικών πρακτόρων που πωλούν πολυτελή ταξίδια, οι ταξιδιώτες πολυτελείας βάζουν στην κορυφή των κριτηρίων τους το καλό φαγητό της τοπικής κουζίνας.

59% των πρακτόρων υποστήριξαν ότι οι πελάτες τους θεωρούν ως αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού τους το καλό φαγητό και ενδιαφέρονται πολύ να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα.

Αλλα στοιχεία ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση ταξιδιωτών πολυτελείας, σύμφωνα με τους πράκτορες είναι ότι το 35% των πελατών τους θέλει να γνωρίσει την τοπική κουλτούρα, ενώ το 34% θέλει VIP πρόσβαση.

Σύμφωνα με την έρευνα οι πολυτελείς θαλάσσιες και ποτάμιες κρουαζιέρες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτούς τους ταξιδιώτες, όπως το ταξίδι με πολυτελή και τα σαφάρι.

Οι ταξιδιώτες του είδους ξοδεύουν επίσης πολλά χρήματα όχι μόνο στο φαγητό, αλλά σε αξιοθέατα και στην αγορά τοπικών και πολυτελών προϊόντων.