Η Hilton, σε συνεργασία με τους Winnow και ne’ma, την Εθνική πρωτοβουλία Απώλειας και Απορριμμάτων Τροφίμων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), αποκάλυψε τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος «Πράσινο Πρωινό».

Αυτή η πρωτοβουλία, που εφαρμόστηκε σε 13 ξενοδοχεία στα ΗΑΕ σε διάστημα τεσσάρων μηνών, πέτυχε εντυπωσιακή μείωση 62% στη σπατάλη φαγητού πριν και μετά την κατανάλωση κατά τη διάρκεια των εργασιών πρωινού.

Ως εταιρεία βαθιά ριζωμένη στην πεποίθηση ότι η φιλοξενία μπορεί να είναι μια θετική δύναμη, η Hilton είναι σταθερή στη δέσμευσή της για μείωση των απορριμμάτων παγκοσμίως.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων στοχεύει να εφαρμόσει προγράμματα μείωσης των απορριμμάτων τροφίμων σε όλες τις κουζίνες και λαμβάνει ενεργά μέτρα τόσο σε παγκόσμια κλίμακα όσο και εντός των ΗΑΕ για την ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων σε όλη τη μεγάλη ποικιλία εμπορικών σημάτων της.

Η εφαρμογή του «Πράσινου Πρωινού» είχε αξιοσημείωτα αποτελέσματα :

  • Μείωση 62% στη σπατάλη τροφίμων πριν και μετά την κατανάλωση, που ισοδυναμεί με το σερβίρισμα πάνω από 400.000 γευμάτων και την πρόληψη σχεδόν 726 τόνων εκπομπών CO2 ετησίως.
  • Μείωση άνω του 76% στα απόβλητα πριν από την κατανάλωση.
  • Τα απόβλητα μετά την κατανάλωση μειώθηκαν κατά 55%.