Ταξιδιωτικές εμπειρίες σε επιλεγμένους γαστρονομικούς προορισμούς μεταξύ των οποίων και δύο Ελληνικοί προσφέρει στις 23 νέες ακτοπλοϊκές της αποδράσεις σε Μεσόγειο και Βόρεια Ευρώπη η Holland America Lines σε συνεργασία με την Food & Wine.

Στη Μεσόγειο οι επισκέπτες θα μυηθούν σε γεύσεις από το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη, το Λιβόρνο στη Νάπολη, τη Βενετία, το Μόντε Κάρλο, το Κοτόρ του Μαυροβουνίου, την Κάθιδ της Σεβίλλης, τη Βαρκελώνη και τη Μάλαγα.

Στην Βόρεια Ευρώπη προσφέρονται κρουαζιέρες σε Κοπεγχάγη, στο Ταλίν, στο Ελσίνκι, στο Kiel του Αμβούργου, στο Ρέικιαβικ, στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, στην Αγία Πετρούπολη και στη Στοκχόλμη.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα μαγειρικής, να κάνουν γαστρονομικές περιηγήσεις, να επισκεφθούν οινοποιεία, να δοκιμάσουν street food, να εξερευνήσουν το προορισμό. 

Οι εκδρομές περιλαμβάνουν και επιπλέον υπηρεσίες, όπως:

  • “La Boqueria Market Cooking Experience” στη Βαρκελώνη, ένα workshop μαγειρικής με επικεφαλής τον σεφ TxemaAroca.
  • Ino &  Uffizi gallerie ” στο Λιβόρνο, συνδυάζοντας πολιτιστική βόλτα στην πόλη και το καλύτερο street food της περιοχής.
  • Copenhagen’s Smorrebrod“, στην Κοπεγχάγη για την ” τέχνη του σάντουιτς”. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τα πάντα γύρω από τα σάντουιτς , όπως τον σωστό τρόπο ψησίματος του καθώς και τα υλικά που θα απογειώσουν την γεύση του.
  • “Nordic Food Walk” στη Στοκχόλμη για γαστρονομική περιήγηση στο παλιό Haymarket – τώρα Hötorgshallen Food Market

    Στη Σαντορίνη, workshop με αυθεντικά υλικά και γεύσεις της Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας, στα…άδυτα του φημισμένου εστιατορίου Selene. 

    Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, θα προστεθούν και άλλοι προορισμοί με γαστρονομικές αναζητήσεις όπως στην Αλάσκα, στην Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, την Ασία, τον Καναδά, την Καραϊβική, το Μεξικό και τη Νότια Αμερική.